Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την πρώτη κατοικία

Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την πρώτη κατοικία

Για το Κίνημα Αλλαγής, το «κλειδί» της επόμενης μέρας μετά την πανδημία είναι η οικονομία -σε κάθε περίπτωση όμως «η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια». Γι' αυτό ένα από τα ζητήματα που «σηκώνουν» περισσότερο στην Χαριλάου Τρικούπη είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Οι επαφές με τους φορείς έβγαλαν «λευκό καπνό»: στο Κίνημα Αλλαγής προτείνουν την συγκρότηση μιας επιτροπής διαλόγου, η οποία θα συζητήσει και με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα για να προτείνει μια βιώσιμη πρόταση για την προστασία της κύριας κατοικίας και ένα σύγχρονο πτωχευτικό κώδικα που θα αποτρέπει την εκδήλωση άδικων και ακραίων καταστάσεων.

Για το Κίνημα Αλλαγής, το «κλειδί» της επόμενης μέρας μετά την πανδημία είναι η οικονομία -σε κάθε περίπτωση όμως «η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια». Γι’ αυτό ένα από τα ζητήματα που «σηκώνουν» περισσότερο στην Χαριλάου Τρικούπη είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στην Κεντροαριστερά άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας με συνδικαλιστικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις. Στην τηλεδιάσκεψη, εκτός από τον Μιχάλη Κατρίνη και τους γραμματείς του κόμματος Στέφανο Κομνηνό, Απόστολο Πόντα και Παντελή Καμά συμμετείχαν εκπρόσωποι από συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς, επιστημονικές ενώσεις, οργανώσεις καταναλωτών και δανειοληπτών: μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έγινε, κατά την κεντροαριστερή άποψη, σε χρόνο όπου το ζήτημα της πρώτης κατοικίας, αλλά και τα προβλήματα του πτωχευτικού δικαίου «είναι ιδιαίτερα επίκαιρα λόγω της αναμενόμενης συσσώρευσης νέων εκρηκτικών προβλημάτων για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ καταγράφηκε η έλλειψη ενημέρωσης των φορέων για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024