Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το κλειδί για τη μέγιστη απόδοση στην εξ αποστάσεως εργασία

Το κλειδί για τη μέγιστη απόδοση στην εξ αποστάσεως εργασία

Η τηλεργασία δεν συνεπάγεται και πτώση της παραγωγικότητάς μας. Τουλάχιστον όχι αν επενδύσουμε στον κατάλληλο εξοπλισμό.

Είναι γεγονός: Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει. Άλλωστε, αν και ξεκίνησε ως αναγκαίο κακό για την προστασία μας από την πανδημία του κοροναϊού, πολλοί εργαζόμενοι και εργοδότες κατέληξαν να προτιμούν αυτό το μοντέλο εργασίας – με εξαίρεση ένα μελανό σημείο.

Ο μεγαλύτερος φόβος απέναντι στην εξ αποστάσεως εργασία, τη θέλει να μειώνει σημαντικά την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Στην πραγματικότητα όμως, η απόδοσή μας δεν πλήττεται από την αποχή από το γραφείο. Τουλάχιστον όχι αν επενδύσουμε στον κατάλληλο εξοπλισμό.

Φορητό γραφείο

Στην πραγματικότητα, το εργαλείο – κλειδί για την διαμόρφωση της κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής, δεν είναι άλλο από έναν προσωπικό υπολογιστή, συνήθως laptop – αν και υπάρχουν επιλογές που θα σας ξαφνιάσουν, όπως το ThinkCentre Nano (M90n & M75n) που με μόλις 0.3Lt προσφέρει έναν πλήρη υπολογιστή που μεταφέρεται από το γραφείο στο σπίτι, στην τσέπη του παντελονιού σου.

Συγκεκριμένα, ένας τέτοιος υπολογιστής θα πρέπει να διαθέτει:

  •  υψηλής ποιότητας audio visual χαρακτηριστικά 
  • ασφάλεια στη χρήση
  • δυνατότητα διαρκούς συνδεσιμότητας

Έτσι, εξασφαλίζει ότι ο εργαζόμενος θα μπορεί να εκτελέσει απρόσκοπτα τις υποχρεώσεις του και να συμμετέχει σε τηλεδιασκέψεις, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τα δεδομένα της εταιρείας.

Συναντήσεις από απόσταση

Μπορεί τα meeting μας να γίνονται πλέον από μακριά, όμως η τεχνολογία μας επιτρέπει να νιώθουμε πως είμαστε ξανά στον ίδιο χώρο. Χάρη στα προηγμένα Audio Visual χαρακτηριστικά της, η σειρά ThinkPad της Lenovo αφαιρεί κάθε πιθανή δυσκολία από τις τηλεδιασκέψεις. Με μοντέλα που διαθέτουν Dolby Visual, Dolby Audio & HDR οθόνες με ανάλυση έως 4Κ και πολύ υψηλή φωτεινότητα, αλλά και χάρη στα 4-far field ή dual-far-fiel microphone που επιτυγχάνουν άριστη λήψη ήχου (έως 4 μέτρα και 360 μοίρες γύρω από τον φορητό υπολογιστή) επιτρέποντας στον εργαζόμενο να κινείται ελεύθερα και να απομακρύνεται από την οθόνη του, τα ThinkPads δημιουργούν τις συνθήκες για παρουσιάσεις αντάξιες του meeting room.

Δουλεύοντας σε πολλαπλές οθόνες

Η δουλειά μας συχνά ασφυκτιά στην οθόνη του laptop μας. Το κατάλληλο docking station από τη Lenovo μας επιτρέπει να εργαστούμε σε τρεις οθόνες ταυτόχρονα – χωρίς να μετράμε εκείνη του φορητού μας υπολογιστή. Και αν οι ανάγκες μας εξακολουθούν να χρειάζονται λίγο ακόμη χώρο, το desktop ThinkCentre Tiny M920x (1lt desktop), μας προσφέρει τη δυνατότητα να εργαζόμαστε σε έξι διαφορετικές οθόνες, ενώ λόγω μικρού του μεγέθους, μπορεί να επιστρέψει στο γραφείο, εύκολα, όταν χρειαστεί.

Οθόνες για κάθε ανάγκη

Που μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα στο έπακρο:

  • Οθόνες VoIP ready, όπως η ThinkVision Τ24v, έτοιμες για τηλεδιάσκεψη
  • Οθόνες με 16:10 ανάλυση που επιτρέπουν περισσότερο περιεχόμενο να εμφανίζεται ταυτόχρονα στην οθόνη (πχ ΤhinkVision T25m ή ΤhinkVision Τ25d)
  • Οθόνες με USB-C dock capability όπου οθόνη τροφοδοτεί απευθείας με ρεύμα τον υπολογιστή και δεν χρειάζονται περιττά καλώδια
  • Οθόνες σε διαφορά μεγέθη, από 14» φορητή για να την παίρνεις παντού μαζί σου, μέχρι 44» curved (πχ ΤhinkVision M14 ή ΤhinkVision P44w)
  • Οθόνες με 4Κ, 100% Color Gamut που επιτρέπουν πολύ εξειδικευμένη εργασία (ThinkVision P series)

Τέσσερις πυλώνες ασφάλειας

Κάθε εταιρεία ενδιαφέρεται για την προστασία των δεδομένων που επεξεργάζεται μέσα από τα δίκτυά της. Η Lenovo έχει αναπτύξει μία ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών και εφαρμογών «ασπίδας» υπό την επωνυμία ThinkShield, προκειμένου να προσφέρει κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας για τα εταιρικά συστήματα:

  • Ταυτότητα χρήστη: Για να είστε βέβαιοι πως κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει απρόσκλητος τον εξοπλισμό σας, τα μηχανήματα της Lenovo προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες εισόδου με τη χρήση όλων των βιομετρικών στοιχείων των Windows Hellο. Υπάρχει δυνατότητα για «κλείδωμα» του δίσκου από το BIOS, το δακτυλικό αποτύπωμα πρέπει να είναι απολύτως ακριβές, ενώ τα βιομετρικά στοιχεία αποθηκεύονται στο chip του Match-On fingerprint reader, γεγονός που τα κάνει μη προσβάσιμα σε επιθέσεις στο δίσκο ή στο λογισμικό.
  •  Online ασφάλεια: Για τη Lenovo, η προστασία των στοιχείων των χρηστών, αλλά και η ασφάλεια απέναντι στα “κακόβουλα” λογισμικά είναι αδιαπραγμάτευτη.
  • Προστασία μηχανημάτων: Μέσα από τις δυνατότητες εξ αποστάσεως διαχείρισης και αναβάθμισης λογισμικού που προσφέρει το ThinkShield, εξασφαλίζει την μέγιστη προστασία από “επιθέσεις”.
  • Προστασία δεδομένων εταιρείας: Είτε ανησυχείτε για το ενδεχόμενο απώλειας δεδομένων, είτε για τη συμμόρφωση στα σχετικά ρυθμιστικά πλαίσια, οι εφαρμογές και λύσεις που προσφέρει το Thinkshield θα σας προσφέρουν την προστασία που έχετε ανάγκη.

Παραμένουμε συνδεδεμένοι – παραμένουμε παραγωγικοί

Ένα από τα πιο διαδεδομένα προβλήματα αφορά την ξαφνική αποσύνδεση των εργαζόμενων από εφαρμογές ή και από το VPN εξαιτίας προβλημάτων στο οικιακό τους δίκτυο, με αποτέλεσμα οι τηλεδιασκέψεις να γίνονται βασανιστικές αλλά και χρονοβόρες. Το χαρακτηριστικό always on! των ThinkPads φροντίζει να παραμένουμε πάντα συνδεδεμένοι, εναλλάσσοντας το 4G με το WiFi, σε περίπτωση που το ένα από τα δύο είναι πιο αδύναμο και έτσι διευκολύνει την εργασία μας.

Υποστήριξη παντού και πάντα

Μεταφέραμε το γραφείο μας στο σπίτι, όμως δεν αρχίσαμε να… συγκατοικούμε με το ΙΤ. Το onsite support που προσφέρει η Lenovo για την πλειονότητα των ThinkPads που κυκλοφορούν, δίνει λύσεις σε όποιο πρόβλημα προκύψει, μέσα από κατ’ οίκον επισκέψεις των τεχνικών της. Έτσι, δεν αναγκαζόμαστε να βγούμε από το σπίτι σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη για κάποια επισκευή.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024