Έτσι θα πλύνετε σωστά την υφασμάτινη μάσκα
Πώς θα καθαρίσετε τη μάσκα σας χωρίς να βάλετε πλυντήριο
Μετά από σχεδόν δύο μήνες σε καραντίνα, η πανδημία του κοροναϊού συνεχίζει να απειλεί την υγεία μας. Ωστόσο, πλέον μπορούμε να βγαίνουμε έξω, με την προϋπόθεση να φοράμε υποχρεωτικά μάσκα στους κλειστούς χώρους, ώστε να αποτρέψουμε τη διασπορά του ιού.
Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όσους εργάζονται σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Με λίγα λόγια, η προστατευτική μάσκα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και μας έχει γίνει απαραίτητη.

Πώς θα πλύνετε την υφασμάτινη μάσκα σας
Η υφασμάτινη μάσκα φαίνεται μια πρακτική επιλογή, μιας και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, το πλύσιμο της υφασμάτινης μάσκας θέλει προσοχή, προκειμένου να απομακρυνθούν τυχόν μικρόβια και να γίνει αποτελεσματικά η απολύμανσή της.
Αρχικά, πρέπει να πλένετε την υφασμάτινη μάσκα κάθε φορά που τη φοράτε. Αν δεν μπορείτε να την πλύνετε μόλις μπείτε σπίτι, κλείστε τη σε μία πλαστική σακούλα, αφαιρώντας τη με προσοχή και πλένοντας στη συνέχεια τα χέρια σας.
Προκειμένου να καθαρίσετε αποτελεσματικά τη μάσκα σας, μπορείτε να την πλύνετε στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία ή να την πλύνετε με απορρυπαντικό στο χέρι και στη συνέχεια να την αφήσετε για περίπου πέντε λεπτά σε νερό που βράζει.
Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό μετά το πλύσιμο της μάσκας, να απολυμάνετε τα χέρια σας, τον νιπτήρα και ό,τι άλλο χρησιμοποιήσατε.
- Ξέρω τι θα κάνεις το βράδυ: Η συνήθεια για ένα καλύτερο πρωινό
- ΠΑΣΟΚ: Κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο – Μηνύματα Ανδρουλάκη στο εσωτερικό και ανακοίνωση «κυβερνητικής ομάδας»
- Συνταγή: Αραβική με κοτόπουλο και σως γιαουρτιού
- Ανοιχτή πληγή για το Μαξίμου οι υποκλοπές – Μπαίνουν στην εξίσωση για πρόωρες εκλογές
- Μαρούσι: Άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα της Περιφέρειας
- Ανεβαίνει η θερμοκρασία, συννεφιά και βροχές στα ορεινά
- Πανελλαδικές 2026: Σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
- Η άσκηση pilates που αλλάζει τα πάντα σε δύο λεπτά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)




















































![CNN: Η φωτιά στο αεροπλανοφόρο Gerald Ford ήταν πολύ πιο σοβαρή από όσο άφησαν να εννοηθεί [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/photo-collage.png-315x220.png)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442