Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μετέβη ο Τσιόδρας μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων

Κοροναϊός : Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μετέβη ο Τσιόδρας μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων

Στο νοσοκομείο έχει σημάνει συναγερμός τις τελευταίες ώρες και ο κ. Τσιόδρας σύμφωνα με πληροφορίες έσπευσε, προκειμένου  να διαπιστώσει τι συμβαίνει, με τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί.

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών φέρεται να βρέθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κοροναϊού.

Στο νοσοκομείο έχει σημάνει συναγερμός τις τελευταίες ώρες και ο κ. Τσιόδρας σύμφωνα με πληροφορίες έσπευσε, προκειμένου  να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα είχε πράξει ο Σωτήρης Τσιόδρας, όταν εντοπίστηκε εστία μόλυνσης του ιού, στο συνοικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, αλλά και στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι».

Πώς προέκυψαν τα κρούσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής «μηδέν» ήταν ένας απόστρατος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, ο οποίος μετέβη στο Τμήμα Παθολογίας του «401», χωρίς να γνωρίζει ότι είναι φορέας, καθώς δεν παρουσίαζε συμπτώματα του ιού. Μάλιστα, ο ίδιος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 26 Απριλίου.

Αποτέλεσμα ήταν να μην ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και να διαγνωσθούν θετικά στον κοροναϊό ακόμη δέκα άτομα, ανάμεσά τους και ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.

Επιπλέον, ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο» αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Η ανησυχία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα κρούσματα κοροναϊού είναι έκδηλη, γιατί ο αρχικός φορέας του ιού -ο οποίος δεν γνώριζε ότι είχε μολυνθεί- ενδέχεται να έχει κολλήσει άγνωστο ακόμα αριθμό ανθρώπων. Για το λόγο αυτό, η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση και μεγάλη προκειμένου να γίνουν οι ιχνηλατήσεις των επαφών του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024