Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Έπεσαν τα πρόστιμα για την μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων

Κοροναϊός: Έπεσαν τα πρόστιμα για την μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων

 Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σε 38 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας, χθες, Τετάρτη 6 Μαΐου, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κοροναϊού.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα, εκ των οποίων 34 των 150 ευρώ και 4 των 300 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 22 στην Αττική, 5 στην Κεντρική Μακεδονία, 5 στο Βόρειο Αιγαίο, 3 στην Ήπειρο, 1 στη Δυτική Ελλάδα, 1 στην Κρήτη και 1 στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 129 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα, για μετακινήσεις εκτός νομού του τόπου κατοικίας, βεβαιώθηκαν 131 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 50 στην Κεντρική Μακεδονία, 19 στη Θεσσαλονίκη, 14 στη Δυτική Ελλάδα, 12 στην Κρήτη, 11 στην Αττική, 5 στη Στερεά Ελλάδα, 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 4 στη Θεσσαλία, 3 στην Ήπειρο, 3 στην Πελοπόννησο, 2 στη Δυτική Μακεδονία, 2 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στα Ιόνια Νησιά. Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί 306 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Τέσσερις συλλήψεις για λειτουργία επιχειρήσεων

Επίσης, για λειτουργία επιχειρήσεων, παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις, και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 582 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 561 άτομα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024