Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόβοι για νέα... εξέγερση της πλατείας - Η κυβέρνηση ετοιμάζει πιο αυστηρά μέτρα

Φόβοι για νέα… εξέγερση της πλατείας – Η κυβέρνηση ετοιμάζει πιο αυστηρά μέτρα

Η κυβέρνηση βλέποντας εκατοντάδες... απείθαρχους νέους να μαζεύονται σε πλατείες με ποτά και μπίρες στο χέρι αγνοώντας τις υποδείξεις των ειδικών, λαμβάνει πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου να μην δημιουργηθούν νέες εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Τρόμο στην κυβέρνηση και την επιστημονική κοινότητα συνεχίζουν να προκαλούν οι συναθροίσεις πολλών ατόμων σε πλατείες σε όλη τη χώρα και η διοργάνωση υπαίθριων πάρτι, καθώς υπάρχει φόβος για πισωγύρισμα με τον κοροναϊό.

Η κυβέρνηση βλέποντας εκατοντάδες… απείθαρχους νέους να μαζεύονται σε πλατείες με ποτά και μπίρες στο χέρι αγνοώντας τις υποδείξεις των ειδικών, λαμβάνει πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου να μην δημιουργηθούν νέες εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Tην ίδια ώρα πιο ήρεμη ήταν η νύχτα χτες στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου, μιας και δεν σημειώθηκαν ξανά σοβαρά επεισόδια το βράδυ της Τετάρτης στην Αγία Παρασκευή.

Παρά την συγκέντρωση περίπου 100 ανθρώπων, το κρυφτό ανάμεσα στους νέους και τις δυνάμεις των ΜΑΤ τελείωσε νωρίς.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως οι πολίτες υπάκουσαν στις οδηγίες των ειδικών και στις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης. Αντιθέτως. Οι εστίες χτες ήταν περισσότερες προκαλώντας προβληματισμό και φόβο σε όσους ξέρουν πως ο συνωστισμός φέρνει συνήθως πισωγυρίσματα στην περίπτωση του κοροναϊού.

Έγινε της… πλατείας χτες στην Αθήνα

Ειδικότερα λοιπόν Αγία Παρασκευή, πλατεία Βαρνάβα, Κυψέλη, Ακρόπολη, Λυκαβηττός, Αιγάλεω ήταν μερικά μόνο από τα σημεία όπου εκατοντάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν είτε για να πάνε κόντρα στο σύστημα είτε γιατί όντως δεν νοιάζονται ιδιαίτερα.

Ετσι εκτός από την Αγία Παρασκευή, εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας, όπου υπάρχει πολλή νεολαία, όπως για παράδειγμα το Παγκράτι και το Αιγάλεω, ενώ ο Λυκαβηττός πλημμύρισε από αυτοκίνητα.

Μικρότερες μαζώξεις υπήρξαν και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, όπου ύστερα από καταγγελίες περιπολικά έσπευσαν στα σημεία και ζήτησαν από τον κόσμο να απομακρυνθεί όπως και έγινε χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Κι ενώ υπάρχουν αρκετοί νέοι που απλώς προσπαθούν να περάσουν την ώρα χωρίς να αντιλαμβάνονται πλήρως την σοβαρότητα της κατάστασης, από την χτεσινή εικόνα στην Αγία Παρασκευή είναι πια σαφές πως υπάρχει και η άλλη μερίδα, εκείνη που κάνουν » ιδεολογική αντίσταση» στον κοροναϊό ή με άλλα λόγια υποκινούν κόσμο μόνο και μόνο γιατί θέλουν να συγκρουστούν με στην αστυνομία και να κάνουν επανάσταση με το… ποτό στο χέρι.

Αυτό αποδείχθηκε άλλωστε και χτες καθώς επικεφαλής των… απείθαρχων στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου ήταν στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ επικεφαλής των «απείθαρχων» στην πλατεία

Συγκεκριμένα «αρχηγός» αυτών που παραβίαζαν τον νόμο και τις οδηγίες να αποφευχθεί πάσει θυσία ο συνωστισμός για τον κοροναϊό, ήταν  η Μελίνα Αλεφαντή.

Πρόκειται για δημοτική σύμβουλο της Αγ. Παρασκευής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία φέρεται να πρωτοστατεί και να οργανώνει τους «εξεγερμένους» της πλατείας.

«Έξω τα ΜΑΤ από τη γειτονιά μας», σημειώνει η Μελίνα Αλεφαντή, δημοτική σύμβουλος με το «Φυσάει Κόντρα». Με δήλωσή της που απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευή λέει αναλυτικά πως: «Πληροφορήθηκα ότι διμοιρίες ΜΑΤ υπό την επίβλεψη του Δημάρχου επιτέθηκαν απρόκλητα και έριξαν δακρυγόνα σε όσους βρίσκονταν στην πλατεία του Αγ. Ιωάννου σήμερα το βράδυ. Κανένας δήμαρχος ποτέ δεν έχει κάνει ξανά κάτι τέτοιο. Είναι δυνατόν Κε Ζορμπά να πιστεύετε ότι αυτό είναι λύση; Να φέρνετε ΜΑΤ στις πλατείες και στην γειτονιά μας να δείρουν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης; Αυτές τις πρωτοβουλίες θέλετε να πάρετε για τον Δήμο μας;

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να σκεφτήκατε ότι αυτό είναι μια καλή ιδέα. Κανένα πρόβλημα δεν λύνει η παρουσία των ΜΑΤ. Το μόνο που κάνει είναι να τα πολλαπλασιάζει. Αν αυτό το κάνετε για να προωθήσετε τα τραπεζοκαθίσματα που λέγατε προεκλογικά, ξεχάστε το. Αν αυτό το κάνετε για να προσεταιριστείτε ένα συντηρητικό ακροατήριο είναι διπλά θλιβερό. Πληροφορήθηκα επίσης ότι γυρνούσατε και φωνάζατε ότι τα ΜΑΤ θα είναι κάθε μέρα εκεί. Να μην το διανοηθείτε! Αυτό θα οδηγήσει σε μια συνεχή κατρακύλα για την πόλη μας».

Δείτε την ανάρτησή της

Επιπλέον σύμφωνα με αναρτήσεις μελών σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι ίδιοι δεν σκοπεύουν να υπακούσουν στα μέτρα που επιβλήθηκαν για το κοινό καλό και την δημόσια υγεία, τονίζοντας πως σκοπεύουν να συνεχίσουν να μαζεύονται στις πλατείες. Οι ίδιοι μάλιστα προτρέπουν να μην μείνει κανένας σπίτι του, αλλά να βγει έξω τηρώντας όμως τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Είναι λοιπόν αντιληπτό πως πλέον το θέμα δεν έχει να κάνει ούτε με τον κοροναϊό, ούτε με την υγεία, ούτε με τα μέτρα προστασίας, καθώς το μάτι πλέον είναι στραμμένο στην πολιτική εκμετάλλευση της πανδημίας, η οποία όμως  μπορεί να φέρει ολέθρια αποτελέσματα και πισωγύρισμα στην κοινωνία.

Φόβοι για νέα ένταση το Σαββατοκύριακο

Πάντως μερικοί θεωρούν πως η ένταση δεν έχει τελειώσει καθώς το Σαββατοκύριακο μπορεί να υπάρξει νέος γύρος επεισοδίων.

«Χτες το βράδυ και καλά απαγορεύτηκε μετά τις 9. Δεν άδειασε όμως. Έφυγαν μετά τις 23.00 ενώ ήρθαν και άτομα και από άλλες περιοχές μετά από διαδικτυακή πρόκληση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς.

«Ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει μέτρα αστυνόμευσης, μόνο να καλέσει την αστυνομία», πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, εξέφρασε τον φόβο ότι την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο πιθανόν να μαζευτούν πάνω από 1000 άτομα.

Επιπροσθέτως, όπως ο ίδιος σημείωσε οι κάτοικοι είναι ικανοποιημένοι στο γεγονός ότι ζητήθηκε να κλείσει η πλατεία και θα σταματήσει η διακίνηση ναρκωτικών, ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς πάνω από μία δεκαετία.

«Εγώ ζητάω να υπάρχει αστυνόμευση μετά τις 21.00», επεσήμανε.

Αυστηρότερα μέτρα

Οι εικόνες αυτές πάντως ώθησαν ήδη χτες την κυβέρνηση να πάρει αυστηρότερα μέτρα, κλείνοντας την πλατεία του Αγίου Ιωάννου.

Ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να είναι το μόνο αυστηρό μέτρο που θα δούμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από τον συνωστισμό σε διάφορες πλατείες στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης έχουν σταματήσει οι συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να ανοίξει νωρίτερα ο κλάδος της εστίασης, καθώς παρά τα λίγα κρούσματα που σημειώνοντας στην χώρα μας, η στάση ορισμένων πολιτών δεν είναι η κατάλληλη.

Τέλος μετά από τις συστάσεις που έγιναν και από την αστυνομία και από τον υφυπουργό Προστασίας, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και νέα πρόστιμα-φωτιά καθώς και βαριές καμπάνες για όποιον καταστηματάρχη συνεχίσει να αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία αλλά και προκλητική αφορμή για να συνεχιστούν τα πάρτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μαγαζιά δεν θα είναι τα μόνα που ενδεχομένως να πρέπει να πληρώσουν βαριά πρόστιμα για αυτή την κατάσταση, αλλά και όσοι πολίτες επιλέξουν να συνεχίσουν να “επαναστατούν” με ένα ποτήρι στο χέρι.

Το πρόστιμο για τους καταστηματάρχες που ανοίγουν με πονηρό τρόπο τα μαγαζιά και πουλάνε ποτά μπορεί να φτάνει τα 5.000 ευρώ αλλά και να μπαίνει λουκέτο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αλλά και αφαίρεση άδειας σε περίπτωση υποτροπής.

Σχετικά με τους πολίτες που αψηφούν τις συστάσεις των ειδικών, γι’ αυτούς θα ισχύσει το πρόστιμο των 150 ευρώ για τη μη τήρηση αποστάσεων ασφαλείας. Τα όσα έγιναν την Τρίτη στην Αγία Παρασκευή και αλλού συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας και τα πρόστιμα πλέον θα πρέπει να θεωρούνται βέβαια.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024