Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ποιοι μπορούν από τώρα να ταξιδέψουν στα νησιά

Κοροναϊός : Ποιοι μπορούν από τώρα να ταξιδέψουν στα νησιά

Μπορεί οι μετακινήσεις στα νησιά και την επαρχία να απαγορεύονται ρητά ακόμα και να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτά που θα επιτραπούν στις τελευταίες φάσεις της άρσης των μέτρων, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι λίγοι οι οποίοι μπορούν από τώρα να μετακινηθούν

Μπορεί οι μετακινήσεις στα νησιά και την επαρχία να απαγορεύονται ρητά ακόμα και να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτά που θα επιτραπούν στις τελευταίες φάσεις της άρσης των μέτρων, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι λίγοι οι οποίοι μπορούν από τώρα να μετακινηθούν.

Πρόκειται για όσους θέλουν να μεταβούν από τώρα στα νησιά για να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους, οι οποίες θα ανοίξουν -σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό- στις αρχές Ιουνίου, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

«Μπορεί όποιος θέλει να καταθέσει το αίτημα του στο υπουργείο προστασίας του πολίτη και να μετακινηθεί», είπε ο κ. Κονσολας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Σύμφωνα με τον κ. Κόνσολα, οι άνθρωποι που ανοίγουν 1 Ιουνίου, δηλαδή εκείνοι που έχουν επιχειρήσεις εστίασης ή ξενοδοχεία δωδεκάμηνης βάσης, θα μπορούν να μετακινηθούν προκειμένου να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους.

«Είναι αλήθεια, το θέσαμε το θέμα και μας διαβεβαίωσαν ότι εφόσον καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα θα τους δοθεί άδεια μετακίνησης», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι είναι ένας ρεαλιστικός στόχος είναι η 1η Ιουλίου (σ.σ. για το άνοιγμα ξενοδοχείων) που σε αυτό έχουμε εστιάσει τη δυναμική μας, θα πρέπει να υπάρξει και μια έγκαιρη προετοιμασία των ανθρώπων του Τουρισμού».

Πλακιωτάκης στο MEGA: Δεν θα επιτραπεί η μετάβαση στα νησιά από τις 18 Μαΐου

Ακόμα, μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να επιτραπεί η μετάβαση στα νησιά από τις 18 Μαΐου.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και τα επόμενα βήματά της, ανέφερε ότι: «Σε πρώτη φάση πρέπει να απελευθερώσουμε τη μετακίνηση με τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής με απόπλου και κατόπλου στο ίδιο λιμάνι από τις 18 Μαΐου».

Ενώ κατέστησε σαφές ότι μπορεί από τις 18/5 να απελευθερώνεται η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα νησιά.

«Εκτιμώ ότι θα γίνει γρηγορότερα από την 1η Ιουλίου η έναρξη της τουριστικής περιόδου. Μην συγχέουμε τις μετακινήσεις στη ηπειρωτική χώρα με τα νησιά. Δεν θα είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις στα νησιά από τις 18 Μαΐου», είπε.

Επιτρέπεται το κολύμπι στις ελεύθερες παραλίες

Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του φονικού ιού στη χώρα μας εξήγησε τους λόγους που ενώ επιτρέπεται το μπάνιο σε ελεύθερες παραλίες, οι οργανωμένες παραμένουν κλειστές.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, μάλιστα, αυτό είναι ένα θέμα που ξεπεραστεί, εφόσον πάμε καλά.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024