Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Grup Yorum : Το συγκινητικό σκίτσο του Λατούφ για τη νίκη του Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ

Grup Yorum : Το συγκινητικό σκίτσο του Λατούφ για τη νίκη του Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ

«Ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ και οι Grup Yorum δεν είναι τρομοκράτες. Ο Ερντογάν και η ομάδα του είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες που διαλύουν την Τουρκία» γράφει σε ανάρτησή του ο Λατούφ.

Με ένα συγκινητικό σκίτσο σχολίασε την πολιτική νίκη του  Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ, μέλους των Grup Yorum, του απαγορευμένου συγκροτήματος από το καθεστώς Ερντογάν, ο γνωστός βραζιλιάνος Κάρλος Λατούφ με τη «δυνατή» του πένα.

O Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ ανακοίνωσε πως σταματά την απεργία πείνας μετά από 323 ημέρες και ενώ βρισκόταν πολύ κοντά στον θάνατο.

«Ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ και οι Grup Yorum δεν είναι τρομοκράτες. Ο Ερντογάν και η ομάδα του είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες που διαλύουν την Τουρκία» γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Λατούφ.

Τα αιτήματα του συγκροτήματος ήταν να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του συγκροτήματος και να μπορούν να δίνουν ελεύθερα τις συναυλίες τους και να μη δέχονται επιθέσεις στο πολιτιστικό τους κέντρο.

«Η αντίστασή μας πέτυχε μια πολιτική νίκη. Όλος ο κόσμος άκουσε για την αντίστασή μας. Ελπίζουμε ότι η αίτηση για άδεια της πραγματοποίησης των συναυλιών μας (οι οποίες είχαν απαγορευτεί από την τουρκική κυβέρνηση), θα έχουν θετική κατάληξη», δήλωσε το συγκρότημα κατά την κατάθεση της αίτησης.

Νεκρά δύο μέλη του συγκροτήματος

Ωστόσο δύο μέλη του συγκροτήματος που βρισκόντουσαν σε απεργία πείνας, δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής.

Πρώτη «έφυγε» η Χελίν Μπολέκ, τραγουδίστρια του συγκροτήματος.

Η Χελίν πέθανε έπειτα από 288 ημέρες απεργία πείνας την οποία είχε ξεκινήσει με αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον του συγκροτήματος.

Ο Μουσταφά Κοτσάκ ήταν ο δεύτερος απεργός πείνας που πέθανε μετά την Χελίν Μπολέκ.

Ο 28 χρόνος Μουσταφά Κοτσάκ ένας από τους εκατοντάδες πολιτικούς κρατουμένους στην Τουρκία έφυγε από τη ζωή μετά από 297 μέρες απεργία πείνας.

Ο Μουσταφά Κοτσάκ βρισκόταν στις τουρκικές φυλακές από το 2017 και καταδικάστηκε πέρυσι σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία ότι προμήθευσε με οπλισμό τρομοκρατική οργάνωση.

Δεν βρέθηκε ποτέ κανένα στοιχείο που να τον ενοχοποιεί μόνο ανώνυμες καταθέσεις βασανισμένων συλληφθέντων.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024