Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Πέθανε η τραγουδίστρια του Grup Yorum μετά από απεργία πείνας

Τουρκία : Πέθανε η τραγουδίστρια του Grup Yorum μετά από απεργία πείνας

Η Χελίν Μπολέκ, τραγουδίστρια, του Grup Yorum, πέθανε έπειτα από 288 ημέρες απεργία πείνας την οποία είχε ξεκινήσει με αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον του συγκροτήματος.

Η Χελίν Μπολέκ, τραγουδίστρια, μέλος της αριστερής μουσικής κολλεκτίβας Grup Yorum, στην Τουρκία, πέθανε χθες Παρασκευή έπειτα από 288 ημέρες απεργία πείνας την οποία είχε ξεκινήσει με αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον του συγκροτήματος.

«Η Χελίν Μπολέκ πραγματοποιούσε απεργία πείνας εδώ και 288 ημέρες, έπεσε σαν μάρτυρας», ανέφερε το Grup Yorum σε ανακοίνωσή του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μπολέκ ήταν 28 ετών και ήταν το ένα από τα δύο μέλη της κολλεκτίβας που πραγματοποιούσε απεργία πείνας, με τον Ιμπραχίμ Γκοκτσέκ να συνεχίζει.

Το Grup Yorum, που ιδρύθηκε το 1985, είναι γνωστό για τα έργα του στα οποία συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική με επαναστατικά τραγούδια. Τα μέλη του συλλαμβάνονται συχνά, ενώ έχουν απαγορευθεί οι συναυλίες του.

Το συγκρότημα πρόσκειται σε μια ακραία μαρξιστική- λενινιστική οργάνωση, το DHKP-C, η οποία έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις και έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» από την Άγκυρα και τους δυτικούς εταίρους της.

Η Μπολέκ ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας την απελευθέρωση επτά μελών του συγκροτήματος που έχουν συλληφθεί, την απόσυρση των ενταλμάτων σύλληψης εναντίον άλλων μουσικών, αλλά και να επιτραπεί στο συγκρότημα να κάνει ξανά συναυλίες.

Η ίδια είχε συλληφθεί το 2016 και αφέθηκε ελεύθερη δύο χρόνια αργότερα.

Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει σκληρές εικόνες

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024