Τουρκία: Νεκρό και δεύτερο μέλος των Grup Yorum από απεργία πείνας
Ο Μουσταφά Κοτσάκ είναι ο δεύτερος απεργός πείνας που πεθαίνει μέσα σε ένα μήνα μετά την Χελίν Μπολέκ, την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Grup Yorum, απαγορευμένου από το καθεστώς Ερντογάν
Ο Μουσταφά Κοτσάκ είναι ο δεύτερος απεργός πείνας που πεθαίνει μέσα σε ένα μήνα μετά την Χελίν Μπολέκ, την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Grup Yorum, απαγορευμένου από το καθεστώς Ερντογάν.
Ο 28 χρόνος Μουσταφά Κοτσάκ ένας από τους εκατοντάδες πολιτικούς κρατουμένους στην Τουρκία έφυγε από τη ζωή μετά από 297 μέρες απεργία πείνας. Λίγες ώρες πριν είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα του.
Ο Μουσταφά Κοτσάκ βρισκόταν στις τουρκικές φυλακές από το 2017 και καταδικάστηκε πέρυσι σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία ότι προμήθευσε με οπλισμό τρομοκρατική οργάνωση.
Δεν βρέθηκε ποτέ κανένα στοιχείο που να τον ενοχοποιεί μόνο ανώνυμες καταθέσεις βασανισμένων συλληφθέντων.
Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Grup Yorum, Ιμπραχίμ Γκοκτσέκ συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι σήμερα.
- Βενεζουέλα: Διαδηλωτές έκαψαν αμερικανική και ισραηλινή σημαία
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442