Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Κάμερες θα «περιφρουρούν» τους πολίτες στην μετα-καραντίνα εποχή

Γαλλία: Κάμερες θα «περιφρουρούν» τους πολίτες στην μετα-καραντίνα εποχή

Η παραθεριστική πόλη των Καννών στην Κυανή Ακτή έχει δοκιμάσει το λογισμικό παρακολούθησης, το οποίο είναι εγκατεστημένο σε υπαίθριες αγορές και σε λεωφορεία, ωστόσο δεν είναι σαφές πόσες πόλεις θα υιοθετήσουν αυτή την ψηφιακή παρακολούθηση

Κάμερες παρακολούθησης στη Γαλλία θα «επιβλέπουν» αν τηρείται το μέτρο χρήσης μασκών καθώς και των απαιτούμενων αποστάσεων από τους πολίτες, όταν οι περιορισμοί απαγόρευσης χαλαρώσουν την επόμενη εβδομάδα.

Η παραθεριστική πόλη των Καννών στην Κυανή Ακτή έχει δοκιμάσει το λογισμικό παρακολούθησης, το οποίο είναι εγκατεστημένο σε υπαίθριες αγορές και σε λεωφορεία, ωστόσο δεν είναι σαφές πόσες πόλεις θα υιοθετήσουν αυτή την ψηφιακή παρακολούθηση.

Όπως αναφέρει το BBC σε δημοσίευμά του, η γαλλική εταιρεία Datakalab υπογραμμίζει ότι το λογισμικό της δεν παραβιάζει τη νομοθεσία περί απορρήτου δεδομένων της ΕΕ. «Καμία εικόνα δεν αποθηκεύεται, διασφαλίζοντας ότι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα» επισημαίνει, ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με το δημαρχείο των Καννών εν όψει της χαλάρωσης των μέτρων στις 11 Μαΐου.

Σε κίνδυνο η ιδιωτική ζωή;

Πολλές καινοτομίες υιοθετούνται παγκοσμίως προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του Covid-19 και η χρήση αυτών των εργαλείων, σύμφωνα με τους νόμους έκτακτης ανάγκης, έχει προκαλέσει ανησυχία για πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής.

Το γαλλικό σύστημα επιτήρησης περιλαμβάνει μια αυτόματη ειδοποίηση προς τις αρχές της πόλης και την αστυνομία όπου εντοπίζονται παραβιάσεις της μάσκας και δεν τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ωστόσο, η Datakalab επιμένει ότι δεν πρόκειται περί «αναγνώρισης προσώπου», καθώς το σύστημα δεν αποθηκεύει δεδομένα.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι αλγόριθμοί της μπορούν να ενσωματωθούν σε υπάρχοντα συστήματα σε δημόσιους χώρους, όπως νοσοκομεία, σταθμοί, αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα.

Ο δήμαρχος των Καννών, David Lisnard, δήλωσε πως «αυτή η τεχνολογία δεν αναγνωρίζει τους ανθρώπους, αλλά μας δίνει μόνο μαθηματική ανάλυση για να καλύψουμε τις ανάγκες των ανθρώπων».

Από τις 11 Μαΐου οι μάσκες προσώπου θα είναι υποχρεωτικές στη Γαλλία για τις δημόσιες συγκοινωνίες και τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ και τα καταστήματα θα έχουν επίσης το δικαίωμα να ζητούν από τους πελάτες να φορούν μάσκες και να διασφαλίζουν ότι παραμένουν σε απόσταση ενός μέτρου μεταξύ τους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024