Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επαναλειτουργία δομής για μετανάστες στο Κιλκίς προκάλεσε αντιδράσεις

Η επαναλειτουργία δομής για μετανάστες στο Κιλκίς προκάλεσε αντιδράσεις

Επιστροφή στην κανονικότητα σημειώνεται και σε τομείς που ευχής έργον θα ήταν τα πράγματα να έχουν αλλάξει, όπως το προσφυγικό. Η επαναλειτουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχείο της περιοχής προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία των Μουριών Κιλκίς.

Επιστροφή στην κανονικότητα σημειώνεται και σε τομείς που ευχής έργον θα ήταν τα πράγματα να έχουν αλλάξει, όπως το προσφυγικό.

Ήδη από την πρώτη μέρα άρσης των μέτρων περιορισμού σημειώθηκαν φαινόμενα κατοίκων που αντιδρούν στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη περιοχή τους, βγάζοντας την οργή τους για υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν στους μόνους που σίγουρα δεν φταίνε: τους ίδιους τους πρόσφυγες, οι οποίοι πληρώνουν πολύ ακριβά, ενίοτε και με την ίδια της ζωή τους την μη υλοποίηση δεσμεύσεων για μια αποτελεσματική και ανθρώπινη προσφυγική πολιτική σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία των Μουριών Κιλκίς

Τα νέα επεισόδια σημειώθηκαν στις Μουριές Κιλκίς.

Η επαναλειτουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχείο της περιοχής προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία των Μουριών Κιλκίς.

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από το ξενοδοχείο «Θεά Δήμητρα» που βρίσκεται κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών αποκλείοντας την είσοδο σ’ αυτό των περίπου 280 μεταναστών (οι περισσότεροι Αφγανοί), που είχαν μεταφερθεί στην περιοχή με λεωφορεία.

Η συγκεκριμένη δομή είχε κλείσει αρχές Μαρτίου και οι κάτοικοι πληροφορήθηκαν προχθές την επαναλειτουργία της με την ταυτόχρονη δέσμευση από πλευράς υπουργείου Μεταστευτικής Πολιτικής ότι αυτή θα θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το βράδυ οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν και οι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχείο.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για αιφνιδιαστική κυβερνητική ενέργεια

Στη σημερινή του δια περιφοράς συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κιλκίς εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης των μεταναστών, στο οποίο γίνεται λόγος για «αιφνιδιαστική κυβερνητική ενέργεια».

Όπως έγινε γνωστό η δομή στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που εφαρμόζονται θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024