Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρικάκος στο MEGA: Ζητάμε από τους Δήμους μείωση τελών έως και 50% στην εστίαση

Θεοδωρικάκος στο MEGA: Ζητάμε από τους Δήμους μείωση τελών έως και 50% στην εστίαση

«Η πρόθεση μας εκδηλώνεται με επέκταση του κοινόχρηστου χώρου των καταστημάτων εστίασης, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ πρόσθετο χώρο»

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της εστίασης παρουσίασε στο MEGA ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Εδώ και τέσσερις μέρες έχουμε αναλάβει μια πρωτοβουλία. Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τους δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών και του υπουργείου ανάπτυξης», ανέφερε αρχικά ο κ. Θεοδωρικάκος, ερωτηθείς για τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τον κλάδο της εστίασης. Μας ενδιαφέρει να ανοίξουν τα μαγαζιά και να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας» τόνισε.

«Η πρόθεση μας εκδηλώνεται με συγκεκριμένους τρόπους. Πρώτον επέκταση του κοινόχρηστου χώρου των καταστημάτων εστίασης, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ πρόσθετο χώρο. Επειδή αυτό δεν θα είναι εφικτό σε όλες τις περιπτώσεις, ζητάμε από τους Δήμους να μειώσουν τα δημοτικά τέλη έως και 50%».

«Χρειάζεται πολύ καλή συνεργασία των επιχειρηματιών, με τους δημάρχους. Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε τοπική κοινωνία να βρουν τις λύσεις ώστε να ανοίξουν τα μαγαζιά. Καταλαβαίνει όλος ο κόσμος ότι δεν υπάρχει άπειρη δυνατότητα για την κρατική στήριξη».

Αναφορικά με τον χρόνο επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίας ανέφερε πως:«Έχει σχέση με τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά μακάρι να γίνει νωρίτερα η απελευθέρωση των καταστημάτων εστίασης».

Ενώ σχετικά με τα παράπονα των δήμων, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε ότι: «Έχουμε ζητήσει και έχουμε επιχορηγήσει τους δήμους, ώστε τα  σχολεία να έχουν την κατάλληλη υποδομή ώστε τα σχολεία να είναι πεντακάθαρα και τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία υπό την πλήρη ασφάλεια».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024