Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες οδηγίες για τις μάσκες: Ποιες δεν πρέπει να φοράμε – Τι γίνεται με τις υφασμάτινες

Νέες οδηγίες για τις μάσκες: Ποιες δεν πρέπει να φοράμε – Τι γίνεται με τις υφασμάτινες

Καθώς από το πρωί της Δευτέρας εισερχόμαστε σε μια νέα κατάσταση μετά την καραντίνα, η μάσκα θα είναι το βασικό αξεσουάρ των πολιτών απέναντι στην διασπορά του κοροναϊού

Νέες διευκρινίσεις για τη σωστή χρήση της μάσκας, η οποία μπαίνει για τα καλά από τη Δευτέρα στη ζωή μας ως μέτρο πρόληψης για τη διάδοση του κοροναϊού, έδωσε το υπουργείο Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίους, ο οποίος αντικατέστησε σήμερα τον Σωτήρη Τσιόδρα, αναφερόμενος στις μάσκες είπε πως «αν και στην αρχή δεν ήταν απαραίτητη η χρήση, τώρα αυτό είναι απαραίτητο».

«Πρέπει να δώσουμε λίγο περισσότερη βαρύτητα στη χρήση της. Όταν λέμε μάσκα, εννοούμε ένα κομμάτι υφάσματος που θα καλύπτει το στόμα και τη μύτη» πρόσθεσε.

Τόνισε πως οι μάσκες που δεν πρέπει να επιλέγονται είναι αυτές με βαλβίδες εκπνοής, καθώς χρησιμοποιούνται μόνο από τους υγειονομικούς.

Αναφερόμενος στις υφασμάτινες μάσκες, υποστήριξε πως μετά τη χρησιμοποίησή τους πρέπει να πλένονται με καυτό νερό και έπειτα να σιδερώνονται.

«Δεν πρέπει να πιάνουμε ποτέ τη μάσκα στην εξωτερική της επιφάνεια. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συστήνει να χρησιμοποιείται η μάσκα όπου δεν μπορεί να υπάρξει το μέτρο της απόστασης» είπε ο καθηγητής.

Οι απλές χειρουργικές μάσκες προστατεύουν καλύτερα από τις άλλες

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, μιλώντας στο MEGA, έδωσε αναλυτικές οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας.

«Πρέπει πριν βάλουμε τη μάσκα να πλένουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό. Την πιάνουμε μόνο από τα λαστιχάκια. Αφού την φορέσουμε δεν την πιάνουμε από μπροστά για να την τοποθετήσουμε σωστά στο πρόσωπό μας, αλλά από τις δύο άκρες της. Όταν πρόκειται να την βγάλουμε πρέπει να κάνουμε το αντίστροφο, αφού πάλι πλύνουμε τα χέρια μας» εξήγησε ο κ. Λουράντος.

«Οι απλές χειρουργικές μάσκες, πιστεύω ότι προστατεύουν καλύτερα από τις άλλες. Αυτοί που φοράνε μάσκα πρέπει να μπορούν να την φορούν άνετα και να αναπνέουν άνετα» πρόσθεσε.

«Οι μάσκες που πλένονται, που έχουν 3-4-5-6 ευρώ, δεν είναι όλες το ίδιο. Εξαρτάται από την ποιότητα. Το υλικό, πόσα στρώματα έχει κάθε μάσκα. Επίσης οι μάσκες φθείρονται και πρέπει να αλλάζονται. Και φυσικά πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση» κατέληξε.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024