Για τη νέα πραγματικότητα στην οποία πρέπει να προσαρμοστούν προπονητές και παίκτες μίλησε ο Γιώργος Δώνης.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξήγησε ότι το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη στην εφημερίδα «Πράσινη»:

Για το πώς βλέπει την επιστροφή στις προπονήσεις:

«Όπως γίνεται με όλες τις δουλειές. Είναι ένα πρώιμο στάδιο. Με την έννοια πως πρόκειται για ενδιάμεσο στάδιο, για να δούμε αν θα κυλήσουν όλα ομαλά με τον ιό, προκειμένου να υπάρχει στο ποδόσφαιρο και σε όλες τις άλλες δουλειές μια καθημερινότητα όπως ήταν και πριν. Είναι ένα στάδιο που δεν είναι κανονικό. Θα χωριστούμε σε γκρουπ, θα πάρουμε μέτρα. Το βασικό που έχουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες μας. Με κάποια τεστ, με αξιολογήσεις. Είναι το βασικό κομμάτι».

Για το αν βλέπει με ανακούφιση την επανέναρξη των προπονήσεων έστω και με αυτή τη μορφή:

«Όχι, εγώ θέλω να ακούσω πως δεν έχουμε κίνδυνο. Είναι σημαντικό να μάθουμε από γιατρούς και επιστήμονες γενικώς πως βρέθηκε το φάρμακο, ο ιός είναι σε μια μεγάλη κατηφόρα. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Φυσικά αισθάνομαι ανακούφιση που γυρίζω στη δουλειά μου και σε αυτό που αγαπάω, αλλά ανακούφιση θα νιώθω όταν καταλάβουμε πως για όλους τους ανθρώπους δεν υπάρχει κίνδυνος».

Για το αν θεωρεί ότι το πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσει πάλι όταν δεν θα υπάρχει το παραμικρό ρίσκο:

«Για να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις οι επιστήμονες, όπως να ανοίξουν τα σχολεία, να γυρίσει ο κόσμος στις δουλειές του, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου τα καφέ και τα εστιατόρια, δείχνει πως για το ποδόσφαιρο θα είναι πιο εύκολο το να παίξεις ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών παρά να πας σε καφετέριες και εστιατόρια».

Για το αν οι ποδοσφαιριστές θα είναι έτοιμοι σε τρεις εβδομάδες: «Τώρα που έχουμε τη δυνατότητα να προπονηθούμε έστω σε γκρουπ, από τη μέρα που ξεκινάμε θα χρειαστούμε ένα μήνα. Περιλαμβάνω σε αυτό το διάστημα και τον καιρό που θα προπονούμαστε σε γκρουπ. Δηλαδή αν στις 20 Μαΐου μας επιτρέψουμε να προπονηθούμε κανονικά ως ομάδα, θα χρειαστούμε περίπου 15 μέρες για να παίξουμε παιχνίδι. Σύνολο ένα μήνα δηλαδή».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο