Στις 22 Μαΐου θα διεξαχθεί έκτακτη γενική συνέλευση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με κύριο θέμα την έγκριση νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 εκατ. ευρώ. Λίγες μέρες, δηλαδή, μετά το τέλος της τρέχουσας, που ολοκληρώθηκε χθες 30 Απριλίου.

Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, από τις 13 Γενάρη, δηλαδή, όταν και προκηρύχθηκε η τελευταία ΑΜΚ, ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν αυτός που κάλυψε το ποσό, βάζοντας στα ταμεία του συλλόγου 4,4 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά και στην επόμενη ΑΜΚ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι εκείνος που θα βάλει τα χρήματα και θα καλύψει το ποσό, το οποίο ιδιαίτερα αυτές τις μέρες κρίνεται απαραίτητο για να τρέξει η εταιρεία, μιας και δεν υπάρχουν άλλα έσοδα, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Συνολικά ο Αλαφούζος έχει βάλει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ (38,8 εκ. για την ακρίβεια) σε λιγότερο από δύο χρόνια και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2018. Από τότε έτρεξαν εφτά συνολικά ΑΜΚ και ο Αλαφούζος ήταν ο μόνος που έβαζε χρήματα, ανεβάζοντας ταυτόχρονα σε εντυπωσιακά επίπεδα το ποσοστό του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο