Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλυπητήρια ΥΕΘΑ και ΥΠΕΞ για το ελικόπτερο που συνετρίβη στο Ιόνιο

Συλλυπητήρια ΥΕΘΑ και ΥΠΕΞ για το ελικόπτερο που συνετρίβη στο Ιόνιο

Από το ελικόπτερο που συνετρίβη ανοιχτά της Κεφαλονιάς, έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, ενώ πέντε μέλη του πληρώματος ακόμα αγνοούνται.

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Καναδό ομόλογό του Χαρζίτ Σατζάν, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης του καναδικού ελικοπτέρου, που κατέπεσε χθες στο Ιόνιο Πέλαγος, εντός του FIR Ρώμης.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, εξέφρασε στον Καναδό ομόλογο του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το στρατιωτικό δυστύχημα.

Συλλυπητήρια και από το ΥΠΕΞ

Τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ στο Ιόνιο Πέλαγος, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνει πως καθώς η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, «οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας βρίσκονται στους αγνοούμενους αξιωματικούς».

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τις οικογένειες και τους αγαπημένους των επιβαινόντων, στην οικογένεια του ΝΑΤΟ, στις καναδικές ένοπλες δυνάμεις, στο υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά και στην πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός μέλος του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου, της ‘Αμπιγκεϊλ Κάουμπροου, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ανεύρεση των υπόλοιπων πέντε αγνοουμένων.

«Χθες, ένα ελικόπτερο του Βασιλικού Ναυτικού του Καναδά σε αποστολή του ΝΑΤΟ που μετέφερε έξι μέλη των Καναδικών Ένοπλων Δυνάμεων συνετρίβη στο Ιόνιο Πέλαγος στα ανοικτά της Ελλάδας. Τα μέλη του πληρώματος πετούσαν από την καναδική ναυτική φρεγάτα HMCS Fredericton με άφιξη από το λιμάνι του Χάλιφαξ, ως μέρος της Επιχείρησης REASSURANCE. Από τη συντριβή, έχει προκύψει ένας νεκρός ενώ ακόμα πέντε μέλη αγνοούνται», σημείωσε ο κ. Τριντό σε ενημέρωση που προέβη νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024