Θεσσαλονίκη: Εξουδετερώθηκε νάρκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Καρέ καρέ η στιγμή της έκρηξης
Με επιτυχία εξουδετερώθηκε η υποθαλάσσια νάρκη την οποία ανέσυραν χθες ψαράδες από τον βυθό του Θερμαϊκού Κόλπου.
Με επιτυχία εξουδετερώθηκε η υποθαλάσσια νάρκη την οποία ανέσυραν χθες ψαράδες από τον βυθό του Θερμαϊκού Κόλπου.
Η εξουδετέρωση ολοκληρώθηκε στις 19:17 από βατραχανθρώπους της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το GRTIMES, οι βατραχάνθρωποι τοποθέτησαν εκρηκτικά στη νάρκη και την καταπόντισαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την ακτή.
Αφού απομακρύνθηκαν πυροδότησαν τον μηχανισμό με αποτέλεσμα να σημειωθεί μία πολύ ισχυρή έκρηξη «με τον πίδακα του νερού και τον καπνό να φτάνουν σε ύψος δεκάδων μέτρων».
Υπενθυμίζεται ότι χθες, αλιευτικό σκάφος, ανέσυρε από το βυθό του Θερμαϊκού Κόλπου τη γερμανική νάρκη ναυτικού τύπου.
Ο κυβερνήτης του σκάφους ενημέρωσε τη λιμενική αρχή της Νέας Μηχανιώνας, μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της περιοχής.
Στελέχη του τοπικού λιμεναρχείου και κλιμάκιο πυροτεχνουργών του κεντρικού λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης μετέβησαν άμεσα στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για πυρομαχικό υλικό, σχήματος κυλινδρικού σφηνοειδούς, μήκους 1, 60 και περιμέτρου 1, 98μ. Στο σώμα του διακρινόταν ζώνη σφηνώσεως και υποδοχείς πυροδοτικών μηχανισμών, σε προχωρημένη διάβρωση.
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442