Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Μια 23χρονη γυναίκα το πρώτο θύμα - Η τελευταία της ανάρτηση

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Μια 23χρονη γυναίκα το πρώτο θύμα – Η τελευταία της ανάρτηση

Μια 23χρονη γυναίκα είναι μέχρι στιγμής το μοναδικό αναγνωρισμένο θύμα της συντριβής του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε σε αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, ενώ ακόμα πέντε μέλη του αγνοούνται

Μια 23χρονη γυναίκα είναι μέχρι στιγμής το μοναδικό αναγνωρισμένο θύμα της συντριβής του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε σε αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, ενώ ακόμα πέντε μέλη του αγνοούνται.

Πρόκειται για τη στρατιωτικό Άμπιγκεϊλ Κάουμπροου, η οποία μαζί με τέσσερα μέλη από την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Καναδά και δύο από τον βασιλικό Ναυτικό του Καναδά, βρισκόταν στο ελικόπτερο που συνετρίβη την Τετάρτη στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

«Είμαι συντετριμμένος. Σήμερα έχασα την μεγαλύτερη κόρη μου, Αμπιγκέιλ Καουμπρόου στο ατύχημα που αφορούσε το ελικόπτερο Cyclone της φρεγάτας HMCS Fredericton» ανέφερε σε ανάρτησή του ο πατέρας της. «Δεν υπάρχουν λόγια. Με έκανες για πάντα περήφανο» γράφει εμφανώς συντετριμμένος.

«Η όμορφη κόρη μου ήταν στο στρατιωτικό ατύχημα και πέθανε. Δεν θα μπορεί πλέον να παίζει γκάιντα σε όλους εκείνους που την αγαπούν» έγραψε η μητέρα της.

Η Άμπιγκεϊλ Κάουμπροου ήταν μέλος του Union Fire Club Pipes and Drums, μιας εθελοντικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που παρέχει κυρίως μουσική υποστήριξη στην περιφερειακή Πυροσβεστική υπηρεσία του Χάλιφαξ.

Μια σελίδα GoFundMe, που δημιουργήθηκε από δύο άτομα που αποφοίτησαν με την 23χρονη από την Βασιλική Πολεμική Ακαδημία του Καναδά το 2018, συγκεντρώνει χρήματα για να υποστηρίξει «την οικογένεια της Αμπιγκέιλ μέσα από αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η 23χρονη είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στην σελίδα της στο Facebook, που έπαιζε γκάιντα στην φρεγάτα Fredericton στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη, για να τιμήσει τα θύματα ενός μαζικού πυροβολισμού στις 18 και 19 Απριλίου στην Νέα Σκωτία.

«Μπορεί να ταξιδεύεις στον κόσμο και να μην συναντήσεις ποτέ κανέναν κάτοικο της Ανατολικής Ακτής. Σε όλους όσους είναι στην πατρίδα, σας σκέφτομαι».

Βρισκόταν για εξάμηνη ναυτική άσκηση στην Μεσόγειο

Υπενθυμίζεται πως η φρεγάτα Fredericton και το πλήρωμά της αποτελούμενο από 250 ναυτικούς και προσωπικό έφυγε από το Χάλιφαξ στις 20 Ιανουαρίου για να συμμετάσχουν σε μία εξάμηνη άσκηση στην Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης Reassurance. Η φρεγάτα ήταν εξοπλισμένη με ένα ελικόπτερο Σικόρσκι CH 124 Sea King.

Οι καναδικές Δυνάμεις επιβεβαίωσαν στο Twitter την Τετάρτη πως «έχασαν επαφή με το αεροσκάφος» καθώς συμμετείχε σε συμμαχικές ασκήσεις στα ανοιχτά της Ελλάδας».

Τα πέντε μέλη του πληρώματος που αγνοούνται είναι:

  • Ο πιλότος Μπρέντεν Ιαν ΜακΝτόναλντ,
  • Ο πιλότος Κέβιν Χάγκεν
  • Ο υπεύθυνος Συστημάτων Ασφαλείας Μαξίμ Μίρον-Μορίν
  • Ο χειριστής ηλεκτρονικών Συστημάτων Μάθιου Κάζινς

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024