Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας : Οικειοποιηθήκατε τις συλλογικές θυσίες κ. Μητσοτάκη - «Μήπως να σας ανάψουμε και κανένα κερί;»

Τσίπρας : Οικειοποιηθήκατε τις συλλογικές θυσίες κ. Μητσοτάκη – «Μήπως να σας ανάψουμε και κανένα κερί;»

Διατηρώντας υψηλούς τόνους και στη δευτερολογία του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε τον πρωθυπουργό , ότι προσπάθησε «εξόφθαλμα και προκλητικά» να οικειοποιηθεί τις συλλογικές θυσίες.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε κι έδειξε σήμερα στη δευτερολογία του τον αληθινό του εαυτό, τα πραγματικά του συναισθήματα». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι προσπάθησε «εξόφθαλμα και προκλητικά» να οικειοποιηθεί τις συλλογικές θυσίες.

«Εμφανίζεστε ως τροπαιούχος, για να μας πείτε ότι οφείλουμε τη ζωή μας σε σας. Μήπως θέλετε να σας ανάψουμε και κανένα κερί;» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Διατηρώντας υψηλούς τόνους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που έβαλε πλάτη έχει πλέον ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη ζωή, την εργασία, την ασφάλειά του.

«Δεν ακούσαμε κάτι από τον Πρωθυπουργό που θα μας κάνει πιο αισιόδοξους. Μας είπατε, ως άλλος οικονομικός αναλυτής, ότι η ύφεση θα είναι μεγάλη. Αν δεν πιστεύετε αυτά που λέει ο κ. Στουρνάρας ότι η ύφεση θα είναι 4% βγείτε να το πείτε δημοσίως» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η ύφεση θα είναι μεγάλη γιατί  η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε «ένα γενναίο εμπροσθοβαρές πρόγραμμα», όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τρίμηνη παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι δεν αρκεί και προειδοποιώντας ότι θα δημιουργηθεί μία νέα φούσκα «κόκκινων» δανείων.

«Εξαγγείλατε την παράταση για τρεις μονο μήνες της προστασίας της πρώτης κατοικίας… Σε τρεις μήνες θα έχουν λυθεί τα προβλήματα της οικονομίας;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στηλιτεύοντας την επιδότηση της αναστολής εργασίας και λέγοντας ότι όταν οι επιχειρήσεις επανέλθουν οι απολύσεις θα είναι ελεύθερες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, την ώρα που εσείς αποτύχατε τρεις φορές . Εμείς δημιουργήσαμε την αξιοπιστία διεθνώς, την οποία εσείς εξαντλήσατε μέσα σε οκτώ μήνες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά : «Σας έσωσε ο κοροναϊός».

Σε ότι αφορά τα ΚΕΚ, ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για κορυφαίο θράσος, προσθέτοντας ότι επί τρεις εβδομάδες «ο κ. Βρούτσης έβγαινε στα κανάλια και έλεγε ψέματα; Κρατάτε στη θέση του τον ψεύτη και τον υβριστή. Να καταλάβω ότι δεν τον διώχνετε για να μην μιλήσει για πράγματα που δεν πρέπει;» είπε ο Αλέξης  Τσίπρας.

Απαντώντας στην ερώτηση του πρωθυπουργού τι θα γινόταν αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε πως « δεν υπήρχε υπουργός να βγαίνει και να διαφημίζεται, να στήνει δουλίτσες, να ειρωνεύεται τους Έλληνες. Δεν θα πήγαιναν λεφτά στους ιδιώτες αλλά στους πολίτες. Δεν θα είχαμε υπουργό όπως τον κ. Βρούτση που στήνει δουλίτσες. Θα επιδοτούσαμε την εργασία και θα στηρίζαμε την κοινωνία από το μαξιλάρι που εμείς δημιουργήσαμε γιατί τώρα είναι η ώρα της ανάγκης».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024