Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυρ. Μητσοτάκης: Οι συνέπειες της κρίσης θα είναι δραματικές και πολυεπίπεδες

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι συνέπειες της κρίσης θα είναι δραματικές και πολυεπίπεδες

Στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τρίμηνη παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και των επιδομάτων ειδικού σκοπού για όσο διάστημα οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας του κοροναϊού εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, όπως είπε θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά τη  διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση κατά του κοροναϊού , ενώ όπως είπε αναφερόμενος στην κρίση που προκλήθηκε ότι οι συνέπειες θα είναι δραματικές και πολυεπίπεδες

«Καμία κρίσιμη ανάγκη δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δημοκρατική ευαισθησία και την υποχρέωση της κυβέρνησης να λογοδοτεί», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή.

Η Βουλή συνεχίζει να λειτουργεί, επεσήμανε και απηύθυνε έκκληση να σταματήσει στη δημόσια αντιπαράθεση αυτή τη συζήτηση για τον τρόπο που λειτούργησε το κοινοβούλιο τους τελευταίους μήνες.

Τόνισε ότι η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι και θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της.

Τους τελευταίους 2 μήνες η κυβέρνηση προστάτεψε την υγεία των ελλήνων πολιτών. Δαπανήσαμε συνειδητά πολλούς πόρους προκειμένου καταρχάς να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό, αυτό της υγείας των πολιτών, είπε και πρόσθεσε οτι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων όπως αυτός έχει εξαγγελθεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Την επιτυχία που είχαμε δεν την πιστώνεται η κυβέρνηση, αλλά συνολικά ο ελληνικός λαός», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας που ήταν η υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας, λέγοντας ότι άλλες χώρες δεν τα κατάφεραν.

«Η κρίση αυτή θέτει σε κίνδυνο ταυτόχρονα όλα όσα συγκροτούν τη φύση και την υπόσταση του ανθρώπου. Η απειλή αυτή αφορά τους πάντες, όλες τις χώρες, δεν κάνει κανένα κοινωνικό διαχωρισμό και η πηγή της παραμένει αόρατη», είπε και τόνισε ότι η κυβέρνηση  είναι ο θεματοφύλακας της κοινωνικής συνοχής.

Η επιτυχία στην αντιμετώπιση  της υγειονομικής κρίσης θα είναι και το διαβατήριο για την ανάταξη που θα ακολουθήσει, είπε και αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η υγεία των πολιτών θα αποτελούν την κοινή μας πυξίδα.

Αναφερόμενος στο θέμα της αναστολής των συμβάσεων είπε οτι η  Ελλάδα ήταν η πρώτη και μόνη χώρα που απαγόρευσε τις απολύσεις  ενώ πρόσθεσε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές καλύπτονται από το κράτος, αλλά και τα ενοίκια μειώνονται για 40%, ενώ ισχύει γενική παράταση κάθε είδους καταβολής προς το δημόσιο.

«Ουδέποτε σημειώθηκαν ελλείψεις στα νοσοκομεία μας στον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό», τονίζοντας ότι δόθηκε ένα πραγματικός πόλεμος για τις προμήθειες και τον κερδίσαμε. ενώ αναφέρθηκε στις χορηγούς που υποστήριξαν την εθνική προσπάθεια στη μάχη κατά του κοροναϊού.

Ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτώντας εκ του ασφαλούς  ζητούσε να διατεθούν πολλά δισ. σε ένα φιλόδοξο σχέδιο που ποτέ δεν αποκάλυψε. Περιμένω την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα. Η αντιπολίτευση προτείνει «ξοδέψτε» χωρίς να λέει πότε και για ποιους.

Το λεφτόδεντρο μαράθηκε οριστικά το 20215, είπε και δεν πρόκειται να ξαναπετάξει φύλλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να επιτάξουμε τις ιδιωτικές κλινικές. Είχαμε πει ότι αν χρειαστεί έχουμε όλα τα νομοθετικά εργαλεία για να τα αξιοποιήσουμε. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Αν το κάναμε θα είχαμε πληρώσει 57 εκατ. σε περιττές αποζημιώσεις, τόνισε.

Επεσήμανε ότι η οικονομία δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα, αλλά κατάφερε να στηρίξει τις επιχειρήσεις.

«Στόχος τώρα η υγεία των συμπολιτών μας να επεκταθεί και στην οικονομία» είπε και πρόσθεσε ευτυχώς λίγοι θεωρούν αυτή την επιτυχία μόνο επιτυχία της κυβέρνησης και βρίσκουν ευκαιρία να την αμφισβητήσουν. Αυτό δείχνει μικρότητα.

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην έξοδο από την κρίση, βγαίνει από την πανδημία με νέα όπλα που σφυρηλατήθηκαν στη διάρκειά της. Μια κρίση που αφορούσε πρωτίστως την υγεία, μετατράπηκε σε επιταχυντή ψηφιακών μεταρρυθμίσεων του κράτους.

Μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική επίπτωση της πανδημίας η κυβέρνησης θα εξακολουθεί να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού και τα επιδόματα σε ανέργους.

Όσοι επιστρέφουν στη δουλειά σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου και τζίρου θα δουν τις αποδοχές τους να ενισχύονται από το κράτος είπε

Η προστασία της πρώτης κατοικίας θα παραταθεί έως το τέλος Ιουλίου του 2020, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια θα τεθεί ένα νέο πρόγραμμα Γέφυρα το οποίο θα επιδοτεί την δανειοδότηση των πολιτών από το κράτος.

Σχετικές, μάλιστα ανακοινώσεις όπως είπε θα γίνουν σήμερα στις 5 το απόγευμα από το οικονομικό επιτελείο.

Με το νέο πρόγραμμα Γέφυρα  όπως είπε θα επιβραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κοροναϊό.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024