Ο πρόεδρος των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ), Χάρης Δαμάσκος, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το τι θ΄αλλάξει στα μέσα μεταφοράς από εδώ και στο εξής

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς πέρα από την υποχρεωτική πλέον χρήση μάσκας -τόσο για επιβαίνοντες όσο και εργαζόμενους-, γαντιών και την ύπαρξη αντισηπτικού, συγκεκριμένος αριθμός επιβατών θα μπορεί να βρίσκεται σε κάθε μέσο.

Ο πρόεδρος των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ), Χάρης Δαμάσκος, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το τι θ΄αλλάξει στα μέσα μεταφοράς από εδώ και στο εξής.

Σύμφωνα με τον κ. Δαμάσκο, οι ελεγκτές των ΜΜΜ αλλά και οι υπάλληλοι των εταιρειών Security θα ελέγχουν εάν οι επιβαίνοντες τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στον τομέα των εισιτηρίων.

«Ωστόσο, το πόσοι θα μπουν στο συρμό, είναι αδύνατο να ελεγχθεί. Με βάση την μικρή αποκλιμάκωση που θα υπάρχει στις αποβάθρες, θεωρητικά θα επιβιβάζεται λιγότερος κόσμος και στους συρμούς» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρχουν υπάρξουν διαγραμμίσεις στις αποβάθρες, σήμανση, ενώ θα προβληθεί και μια μεγάλη καμπάνια στις πινακίδες των σταθμών, για το που πρέπει να κάθεται ο κόσμος.

Επιπλέον, προκειμένου να ανασχεθεί ο συγχρωτισμός, θα υπάρχει μεγάλη συχνότητα δρομολογίων με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους.

Τέλος, αναμένεται να υπάρχουν ελεγκτές σε αποβάθρες και συρμούς, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και η επιβίβαση παραπάνω ατόμων απ’ όσα επιτρέπονται την κάθε φορά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr