Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας μετατρέπεται σε.... τεράστιο ανοιχτό καφέ

Κοροναϊός: Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας μετατρέπεται σε…. τεράστιο ανοιχτό καφέ

Η Λιθουανία, η οποία έχει καταγράψει 1.344 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού και 44 θανάτους, επέτρεψε σε καφετέριες και εστιατόρια με εξωτερικά καθίσματα, κομμωτήρια και σχεδόν όλα τα καταστήματα να επαναλειτουργήσουν αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας

Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να μετατρέψει την πόλη σε… απέραντο ανοιχτό καφέ, παραδίδοντας το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χώρου σε ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων ώστε να τοποθετήσουν τραπέζια έξω, τηρώντας όμως τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Η Λιθουανία, η οποία έχει καταγράψει 1.344 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού και 44 θανάτους, επέτρεψε σε καφετέριες και εστιατόρια με εξωτερικά καθίσματα, κομμωτήρια και σχεδόν όλα τα καταστήματα να επαναλειτουργήσουν αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το υπουργείο Υγείας έχει επιβάλει αυστηρούς κανόνες σχετικά με τις αποστάσεις μεταξύ των πολιτών και τα μέτρα ασφαλείας. Τα καταστήματα πρέπει να περιορίζουν τους πελάτες σε έναν τη φορά, οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές σε όλους τους δημόσιους χώρους, ενώ τα τραπέζια σε καφέ και εστιατόρια πρέπει να απέχουν μεταξύ τους δύο μέτρα.

Αυτό αποτέλεσε πρόβλημα σε πολλά εστιατόρια στην παλιά πόλη του Βίλνιους, Senamiestis, που συγκαταλέγεται στα Παγκόσμια Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, καθώς οι στενοί δρόμοι καθιστούν σχεδόν αδύνατη την τοποθέτηση περισσότερων από δυο τραπεζιών έξω.

Το εναλλακτικό σχέδιο

Οπότε ο δήμαρχος αποφάσισε να προβεί σε εναλλακτικό σχέδιο. «Τα καφέ που βρίσκονται κοντά σε πλατείες και δρόμους θα επιτρέπεται να στήνουν έξω τραπεζάκια δωρεάν αυτή τη σεζόν για να συνεχίζουν την δραστηριότητά τους στη διάρκεια της καραντίνας» δήλωσε ο Remigijus Šimašius.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημόσια ασφάλεια παραμένει βασική προτεραιότητα της πόλης, ωστόσο το νέο μέτρο θα βοηθήσει τα καφέ «να ανοίξουν, να δουλέψουν, να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας και το Βίλνιους ζωντανό».

Την πρωτοβουλία υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό περισσότεροι από 160 ιδιοκτήτες καφέ, που έσπευσαν να κάνουν αίτηση.

«Ήρθε ακριβώς την κατάλληλη ώρα» δήλωσε η Evalda Šiškauskienė της Λιθουανικής Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστιατορίων, προσθέτοντας ότι το μέτρο θα τους βοηθήσει «να φιλοξενήσουν περισσότερους επισκέπτες και να ξαναζωντανέψουν τους δρόμους της πόλης, αλλά χωρίς να παραβιάζουν τα μέτρα ασφαλείας».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024