Στις ΗΠΑ μπορεί να ανθίζουν πολλά αθλήματα και να υπάρχουν άπειρα παιδιά που αγωνίζονται σε αυτά, όμως το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν τι συμβαίνει μετά τα high schools.

Γιατί οικονομικά δεν είχαν την δυνατότητα να ζήσουν από το σπορ που αθλούνται ως μαθητές των κολεγίων και έπρεπε να περιμένουν την ολοκλήρωση των σπουδών τους ή την είσοδό τους σε ένα κλαμπ για να έχουν έσοδα.

Δεν ήταν λίγες οι φορές λοιπόν που αναγκάζονταν σε άλλες λύσεις για να βρουν χρήματα, με τα σκάνδαλα να δίνουν και να παίρνουν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Το ΝCAA  λοιπόν για να το καταπολεμήσει ως ένα σημείο αυτό,  δίνει την δυνατότητα στους αθλητές να εκμεταλλεύονται διάφορες δραστηριότητες προώθησης του ονόματος τους για να έχουν έσοδα.

Μία ανατρεπτική κίνηση που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους αθλητές, οι οποίοι θα μπορούν να ζήσουν από το σπορ που ασχολούνται μέσω των όποιων συμφωνιών που έχουν προχωρήσει ή από τα social media τους.

Αυτό θα τεθεί σε ισχύ την σεζόν 2021-22, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα λεφτά δεν θα έρχονται από τα κολέγιά τους, αλλά από ότι μπορεί κανείς να «κλείσει» από μόνος του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr