
Κοντοζαμάνης: Υπάρχει προγραμματισμός για την διενέργεια των μοριακών τεστ
«Στρατηγική μας ήταν και παραμένει ο μοριακός έλεγχος ανίχνευσης του κοροναϊού. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν τεστ αντισωμάτων για επιδημιολογικούς σκοπούς και αυτή τη στιγμή τα ταχέα τεστ είναι στη διαδικασία αξιολόγησης».
Υπάρχει προγραμματισμός που στηρίζεται στις ανάγκες που υπάρχουν και τις προτεραιότητες που τίθενται για την διενέργεια μοριακών τεστ την επόμενη μέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.
«Στρατηγική μας ήταν και παραμένει ο μοριακός έλεγχος ανίχνευσης του κοροναϊού. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν τεστ αντισωμάτων για επιδημιολογικούς σκοπούς και αυτή τη στιγμή τα ταχέα τεστ είναι στη διαδικασία αξιολόγησης».
Ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι όσα τεστ χρειάστηκαν να γίνουν έχουν γίνει, και όσα χρειαστούν, επίσης θα γίνουν. «Υπάρχει επάρκεια και ο προγραμματισμός μας στηρίζεται στις ανάγκες και τις προτεραιότητες που αφορούν ευάλωτους πληθυσμούς και με βάση αυτές διεξάγουμε τα τεστ», είπε ο υφυπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιορτή σήμερα 5 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]
- Data centers: Η ΕΕ ευνοεί τους Big Tech εις βάρος του κλίματος
- Μήνυση σε Καρυστιανού από Φρονιμάκη, πρώην στέλεχος της Ελπίδας, για τα περί εκβιασμού της για το επίμαχο ακίνητο
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Η στιγμή της εκκένωσης του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων» [βίντεο]
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει τον νέο «Πογκμπά»: Δίνει 70 εκατ. ευρώ για το 18χρονο wonderkid της Λιλ!

