Κοντοζαμάνης: Τα νοσοκομεία επανέρχονται σταδιακά από τη Δευτέρα στην κανονική τους λειτουργία
Τα καταφέραμε αποκτήσαμε νέες συνήθεις που πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσουν κανόνα προκειμένου να κερδίσουμε τη μάχη που δεν έχει ακόμα κριθεί.
Τα μέτρα που λάβαμε είχαν δύο στόχους, να περιορίσουν την μετάδοση του κοροναϊού και να ενισχύσουν το σύστημα Υγείας ώστε να μείνει λειτουργικό ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Τα καταφέραμε αποκτήσαμε νέες συνήθεις που πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσουν κανόνα προκειμένου να κερδίσουμε τη μάχη που δεν έχει ακόμα κριθεί. «Η υγιεινή των χεριών, η αναπνευστική υγιεινή, η χρήση μάσκας στους πολυσύχναστους χώρους και η τήρηση της ελάχιστης απόστασης μεταξύ δυο ατόμων» είναι συνήθειες που θα πρέπει να συνεχιστούν διευκρίνησε.
Επαναλειτουργία νοσοκομείων
Ανακοίνωσε επίσης ότι τα νοσοκομεία επανέρχονται σταδιακά από τη Δευτέρα στην κανονική τους λειτουργία, με την επανεναρξη των τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών.
Ειδικότερα ο κατά την παρουσιάση της άρσης των μέτρων αναφέρθηκε λεπτομερώς στο σύστημα υγείας και την ενίσχυση που έγινε την περίοδο της κρίσης.
Ωστόσο διευκρίνισε ότι θα παραμείνουν νοσοκομεία για ασθενείς με κοροναϊό, όπως είναι το ΝΙΜΤΣ, ο «Παμμακάριστος» και η Αγ. Βαρβάρα.
«Η διαλογή ύποπτων κρουσμάτων συνεχίζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Οι ΜΕΘ covid παραμένουν σε ετοιμότητα. Τα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Αγ. Βαρβάρα και ΝΙΜΤΣ παραμένουν σε αποκλειστική χρήση για ασθενείς με κοροναϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κλινικές ετοιμότητας
Σε κάθε νοσοκομείο, συνέχισε, ορίζονται κλινικές ετοιμότητας για κοροναϊό. Στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται, στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μονάδες αποκλειστικά για κοροναϊό.
«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το σχέδιο επέκτασης των μονάδων εντατικής θεραπείας με τη λειτουργία νέων κλινών. Δημιουργούμε στρατηγικό απόθεμα υλικών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυξημένες ανάγκες λόγω αύξησης κρουσμάτων, την επόμενη περίοδο».
«Δεν τίθεται ζήτημα χρημάτων, η προστασία των πολιτών πάνω από όλα»
Οπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, «3748 άτομα υπηρετούν ήδη το ΕΣΥ ξεπερνώντας το όριο των 2.000 που είχαμε αρχικά θέσει. Αυξήσαμε κατά 145 εκατ. ευρώ την χρηματοδότηση του ΕΣΥ. Θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση καθώς δεν τίθεται ζήτημα χρημάτων αφού προέχει η προστασία των συμπολιτών μας».
Τέλος, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στην μεγάλη παρακαταθήκη που έχει πλέον το ΕΣΥ για το μέλλον: «Θα καλύψουμε τις ανάγκες για διεξαγωγή τεστ σύμφωνα με τα κριτήρια των επιστημόνων. Διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι στο ιατρικό προσωπικό. Οι Ελληνες ερευνητές συνεχίζουν να συμμετέχουν σε κλινικές μελέτης για την ανακάλυψη θεραπείας ή εμβολίου.
Διανύσαμε τεράστια απόσταση για να καλύψουμε ελλείψεις 10ετιών στο ΕΣΥ. Εχει δημιουργηθεί πλέον η παρακαταθήκη ώστε το ΕΣΥ να γίνει πιο αποτελεσματικό στο μέλλον. Οσα έχουμε κερδίσει ως τώρα δεν πρέπει να τα χάσουμε».
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί των σεισμών του Ιουνίου
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό του
- ΗΠΑ και Ιράν «δοκιμάζουν» τα όρια της κλιμάκωσης: Πλήγματα σε ιρανικές υποδομές και επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο
- Λορέντζο Καριέρε: Σήμερα η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442