Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επανέρχονται τακτικά ιατρεία και χειρουργεία - Κλινικές ετοιμότητας για κοροναϊό σε κάθε νοσοκομείο

Επανέρχονται τακτικά ιατρεία και χειρουργεία – Κλινικές ετοιμότητας για κοροναϊό σε κάθε νοσοκομείο

Σε ρυθμούς κανονικότητας μπαίνει από την Δευτέρα 4 Μαΐου και το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη να ανακοινώνει στην χθεσινή επίσημη ενημέρωση με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία την επόμενη μέρα

Σε ρυθμούς κανονικότητας μπαίνει από την Δευτέρα 4 Μαΐου και το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη να ανακοινώνει στην χθεσινή επίσημη ενημέρωση με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία την επόμενη μέρα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία επανέρχονται σταδιακά από τις 4 Μαΐου στην κανονική τους λειτουργία, με την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών.

Ειδικότερα ο κ. Κοντοζαμάνης κατά την παρουσίαση της άρσης των μέτρων αναφέρθηκε λεπτομερώς στο σύστημα υγείας και την ενίσχυση που έγινε την περίοδο της κρίσης.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι θα παραμείνουν νοσοκομεία για ασθενείς με κοροναϊό, όπως είναι το ΝΙΜΤΣ, ο «Παμμακάριστος» και η Αγ. Βαρβάρα.

«Η διαλογή ύποπτων κρουσμάτων συνεχίζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Οι ΜΕΘ covid παραμένουν σε ετοιμότητα. Τα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Αγ. Βαρβάρα και ΝΙΜΤΣ παραμένουν σε αποκλειστική χρήση για ασθενείς με κοροναϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλινικές ετοιμότητας σε κάθε νοσοκομείο

Σε κάθε νοσοκομείο, συνέχισε, ορίζονται κλινικές ετοιμότητας για κοροναϊό. Στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται, στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μονάδες αποκλειστικά για κοροναϊό.

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το σχέδιο επέκτασης των μονάδων εντατικής θεραπείας με τη λειτουργία νέων κλινών. Δημιουργούμε στρατηγικό απόθεμα υλικών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυξημένες ανάγκες λόγω αύξησης κρουσμάτων, την επόμενη περίοδο» ανέφερε ο υφυπουργός.

Τα νοσοκομεία αναφοράς κοροναϊού θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους. Τα νοσοκομεία «Παμμακάριστος», «Αγία Βαρβάρα» και «ΝΙΜΤΣ» παραμένουν σε αποκλειστική χρήση για ασθενείς με κορωνοϊό.

Παράλληλα η διαλογή ύποπτων κρουσμάτων θα συνεχίζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Όσον αφορά στις ΜΕΘ, οι διαθέσιμες κλίνες είναι πλέον 1.015 μαζί με όσες έχουν παραχωρήσει τα ιδιωτικά νοσοκομεία στο δημόσιο, ενώ το Μάρτιο ήταν 565. Ειδικά για τους ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 έχουν αναπτυχθεί περίπου 300 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα.

«Δεν τίθεται ζήτημα χρημάτων, η προστασία των πολιτών πάνω από όλα»

Οπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, «3748 άτομα υπηρετούν ήδη το ΕΣΥ ξεπερνώντας το όριο των 2.000 που είχαμε αρχικά θέσει. Αυξήσαμε κατά 145 εκατ. ευρώ την χρηματοδότηση του ΕΣΥ. Θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση καθώς δεν τίθεται ζήτημα χρημάτων αφού προέχει η προστασία των συμπολιτών μας».

Τέλος, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στην μεγάλη παρακαταθήκη που έχει πλέον το ΕΣΥ για το μέλλον: «Θα καλύψουμε τις ανάγκες για διεξαγωγή τεστ σύμφωνα με τα κριτήρια των επιστημόνων. Διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι στο ιατρικό προσωπικό. Οι Ελληνες ερευνητές συνεχίζουν να συμμετέχουν σε κλινικές μελέτης για την ανακάλυψη θεραπείας ή εμβολίου.

Διανύσαμε τεράστια απόσταση για να καλύψουμε ελλείψεις 10ετιών στο ΕΣΥ. Εχει δημιουργηθεί πλέον η παρακαταθήκη ώστε το ΕΣΥ να γίνει πιο αποτελεσματικό στο μέλλον. Οσα έχουμε κερδίσει ως τώρα δεν πρέπει να τα χάσουμε».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024