Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδαλιάς : Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι την Κυριακή

Χαρδαλιάς : Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι την Κυριακή

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός η κυκλοφορία του ίου μειώθηκε άλλα ο ιός παραμένει εδώ και δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε αποτελεσματικη θεραπεία ακόμα.

Τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε στην πρώτη φάση μας επιστρέψουν να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός η κυκλοφορία του ίου μειώθηκε άλλα ο ιος παραμένει εδώ και δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε αποτελεσματικη θεραπεία ακόμα.

Μέχρι τις 4 Μαίου ισχύουν κανονικά τα μέτρα διευκρίνησε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος έκανε νέα εκκληση προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα πολιτικά κόμματα να μην πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.

Φέτος οι συγκεντρώσεις ανήμερα του εορτασμού «μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας», γι’ αυτό και ζήτησε να σεβαστούν τον αγώνα γιατρών, νοσηλευτών κι ασθενών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μακριά από τον τόπο κατοικίας ενώ επισήμανε ακόμα ότι μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι και σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως το τελευταίο διήμερο έφθασαν στην Ελλάδα άλλες έξι πτήσεις από το εξωτερικό, με συνολικά 514 επιβάτες. Ελέγχθηκαν όλοι και οι εννέα βρέθηκαν θετικοί σε κοροναϊό.

Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Υποχρεωτική στα ΜΜΜ είναι η χρήση μάσκας από εργαζομένους και επιβάτες, τόνισε ο υφυπουργός ο οποίος επισήμανε ότι η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική σε προσωπικό, πελάτες και επισκέπτες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, κουρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και νοσοκομεία.

Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ, όπως έχει ανακοινωθεί.

«Ο ιός παραμένει εδώ, η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο» τόνισε μεταξύ άλλων. «Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις» πρόσθεσε τονίζοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστούν ορισμένες περιοχές να ξαναμπούν σε καραντίνα εάν παρουσιαστεί υποτροπή στον αριθμό των κρουσμάτων και κριθεί αναγκαίο. Απόσταση, αντισηπτικό και πλύση χεριών, χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι τα βασικά όπλα, σημείωσε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024