Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνδρος : Πόλος έλξης για τους λάτρεις της πεζοπορίας

Άνδρος : Πόλος έλξης για τους λάτρεις της πεζοπορίας

Η Άνδρος, το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και δεύτερο σε έκταση μετά τη Νάξο, είναι κατά κοινή παραδοχή ένας τόπος ιδανικός για πεζοπορία χάρη στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και το πυκνό δίκτυο περιπατητικών διαδρομών

Η Άνδρος, το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και δεύτερο σε έκταση μετά τη Νάξο, είναι κατά κοινή παραδοχή ένας τόπος ιδανικός για πεζοπορία χάρη στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και το πυκνό δίκτυο περιπατητικών διαδρομών.

Οι λάτρεις της πεζοπορίας βιώνουν μοναδικές εμπειρίες στην Άνδρο, καθώς κατά τη διάρκεια των περιπατητικών διαδρομών τους συναντούν παλαιά γεφύρια, νερόμυλους, ξερολιθιές, κοιλάδες, ποταμάκια, ακόμη και μικρούς καταρράκτες, ενόσω απολαμβάνουν σε πολλά σημεία τη μοναδική θέα από τους ορεινούς όγκους του νησιού.

Δεκάδες είναι οι καταγεγραμμένες πεζοπορικές διαδρομές στην Άνδρο, οι οποίες μάλιστα παρουσιάζουν διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και προσφέρονται ως εκ τούτου τόσο για έμπειρους όσο και για αρχάριους περιπατητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2015 η Άνδρος εξασφάλισε σήμα πιστοποίησης για τα μονοπάτια της από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορικών Συλλόγων.

Το σήμα αποτέλεσε τον καρπό της συστηματικής προσπάθειας καταγραφής των διαδρομών και ανάδειξης των μονοπατιών από το Andros Routes, Κέντρο Σύγχρονης Έρευνας και Δράσης για την Άνδρο.

*Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προέρχονται στο σύνολό τους από τον εξαιρετικό διαδικτυακό τόπο του Andros Routes (androsroutes.gr).

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024