Η Άνδρος, το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και δεύτερο σε έκταση μετά τη Νάξο, είναι κατά κοινή παραδοχή ένας τόπος ιδανικός για πεζοπορία χάρη στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και το πυκνό δίκτυο περιπατητικών διαδρομών.

Οι λάτρεις της πεζοπορίας βιώνουν μοναδικές εμπειρίες στην Άνδρο, καθώς κατά τη διάρκεια των περιπατητικών διαδρομών τους συναντούν παλαιά γεφύρια, νερόμυλους, ξερολιθιές, κοιλάδες, ποταμάκια, ακόμη και μικρούς καταρράκτες, ενόσω απολαμβάνουν σε πολλά σημεία τη μοναδική θέα από τους ορεινούς όγκους του νησιού.

Δεκάδες είναι οι καταγεγραμμένες πεζοπορικές διαδρομές στην Άνδρο, οι οποίες μάλιστα παρουσιάζουν διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και προσφέρονται ως εκ τούτου τόσο για έμπειρους όσο και για αρχάριους περιπατητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2015 η Άνδρος εξασφάλισε σήμα πιστοποίησης για τα μονοπάτια της από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορικών Συλλόγων.

Το σήμα αποτέλεσε τον καρπό της συστηματικής προσπάθειας καταγραφής των διαδρομών και ανάδειξης των μονοπατιών από το Andros Routes, Κέντρο Σύγχρονης Έρευνας και Δράσης για την Άνδρο.

*Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προέρχονται στο σύνολό τους από τον εξαιρετικό διαδικτυακό τόπο του Andros Routes (androsroutes.gr).

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr