Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτομαγιά: Απεργία από το ΕΚΑ - ΑΔΕΔΥ: Αναντικατάστατος ο ρόλος των συνδικάτων

Πρωτομαγιά: Απεργία από το ΕΚΑ – ΑΔΕΔΥ: Αναντικατάστατος ο ρόλος των συνδικάτων

Αναντικατάστατος ο ρόλος των συνδικάτων τονίζει η ΑΔΕΔΥ σημειώνοντας ότι η πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα της εργατικής τάξης. Απεργία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλώντας τους εργαζόμενους να εκφράσουν την εναντίωσή τους στην καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων εν μέσω υγειονομικής καραντίνας

Απεργία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ενόψει της πρωτομαγιάς καλώντας τους εργαζόμενους να εκφράσουν την εναντίωσή τους στην καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων εν μέσω υγειονομικής καραντίνας.

Η πανδημία έρχεται να αναδείξει ότι είναι αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων τονίζει η ΑΔΕΔΥ ενόψει της πρωτομαγιάς.

Ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης

«Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης, που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα» αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «σήμερα, εν έτει 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης, που βιώνει όλη η υφήλιος, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή τους».

Ενωμένοι θα νικήσουμε

«Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε σε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας.

Καλούμε τα συνδικάτα – μέλη μας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις, που αυτά κρίνουν αναγκαία (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών κ.λπ.), τηρουμένων αυστηρά και με συνέπεια των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων στην κοινωνική ζωή, που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές, για την προστασία της δημόσιας υγείας, να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά, κυρίως, την Ημέρα της Πρωτομαγιάς – ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται. Ενωμένοι θα νικήσουμε» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Να αποτραπούν τα αντεργατικά μέτρα

«Το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρο και αναγκαίο να εκφραστεί με κάθε τρόπο σε όλο τον κόσμο» επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το οποίο προκηρύσσει απεργία και «μέσα από την υγειονομική καραντίνα, θέλει να προσδώσει φόρο τιμής, αλλά και να αποτρέψει όλες τις αντεργατικές παρεμβάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις».

«Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, σε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο και την άμεση κατάργηση αντεργατικών διατάξεων, όπως αυτή για το λεγόμενο «προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας», που οδηγούν στην έσχατη ένδεια τους εργαζόμενους, μειώνοντας μονομερώς στο μισό τις αποδοχές και τις ασφαλιστικές εισφορές» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στήριξη της μισθωτής εργασίας και των ανέργων

Ζητεί επίσης «την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής στήριξης της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και την προστασία των ανέργων, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα συνδικάτα της Αθήνας «με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις, που αυτά κρίνουν αναγκαία, να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά, κυρίως, την Ημέρα της Πρωτομαγιάς – ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Υπενθυμίζεται ότι 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει κανονικά συμβολικές απεργιακές διαδηλώσεις στο κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας και τις άλλες πόλεις της Ελλάδας εφαρμόζοντας «μοντέλο Ισραήλ» ώστε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024