Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηδάκης : Διαρθρωτικά μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας - Κρατάμε δυνάμεις για τον Οκτώβριο

Χατζηδάκης : Διαρθρωτικά μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας – Κρατάμε δυνάμεις για τον Οκτώβριο

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι οι επιπτώσεις της κρίσης του κοροναϊού στην οικονομία, είναι πρόβλημα παγκόσμιο, και σημείωσε πως η κυβέρνηση «κρατάει κάποιες δυνάμεις για τον Οκτώβριο, όταν λένε οι ειδικοί, ότι θα επανέλθει δυστυχώς η επίθεση από τον κοροναϊό».

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα και στον τρόπο προετοιμασίας της χώρας για το άνοιγμα της οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», τόνισε ότι μετά το πρώτο στάδιο των μέτρων για τον κοροναϊό, που ήταν μια μεγάλη εθνική επιτυχία, έχουμε μπροστά μας το δεύτερο στάδιο, το οποίο υγειονομικά θα εχει μεγάλες δυσκολίες.

«Αν δεν πειθαρχήσουμε ακόμη περισσότερο στις οδηγίες θα μπορούσαμε να ξανακυλήσουμε. Η κυβέρνηση προχωρά με προσοχή και σταδιακά για να μην ρισκάρουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Παγκόσμιο πρόβλημα οι οικονομικές επιπτώσεις»

Ο υπουργός σημείωσε ότι οι επιπτώσεις της κρίσης του κοροναϊού στην οικονομία, είναι πρόβλημα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο.

Δεν υπάρχει προηγμένη χώρα που να μην πλήττεται και «η κυβέρνηση έλαβε από την αρχή μέτρα για ενισχύσεις εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα, δίνοντας όσο μπορούσε περισσότερο από τα κρατικά ταμεία και θα συνεχίσει. Επίσης κρατάει κάποιες δυνάμεις για τον Οκτώβριο, όταν λένε οι ειδικοί, ότι θα επανέλθει δυστυχώς η επίθεση από τον κοροναϊό» ανέφερε.

«Πρέπει να λειτουργούμε ως μαραθωνοδρόμοι και να κάνουμε οικονομίες δυνάμεων. Να μην τα δώσουμε όλα στην αρχή όπως μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά δεν έχουμε τι να κάνουμε» συμπλήρωσε.

Διαρθρωτικά μέτρα

Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα ετοιμάζει διαρθρωτικά μέτρα, έτσι ώστε η χώρα να μπει δυναμικά στο προσκήνιο της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα νομοσχέδια που έρχονται για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αλλά και για την πολεοδομία και χωροταξία.

Τέλος για τα αυθαίρετα τόνισε ότι οι σχεδιασμοί προχωρούν με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024