Πρώτη κατοικία : «Κληρώνει» για την προστασία της – Τα χαρακτηριστικά του νέου σχήματος
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε στην αποκάλυψη πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας με την κυβέρνηση να αναζητά ένα μοντέλο το οποίο θα καθυστερήσει τους πλειστηριασμούς από την στιγμή που και τα δικαστήρια θα επανέλθουν στην κανονικότητα.
Η κυβέρνηση, ως μεταβατικό μέτρο προς την πλήρη κατάργηση κάθε προστασίας για την πρώτη κατοικία εξετάζει τη δυνατότητα για όσα νοικοκυριά έχουν πληγεί από την πανδημία να λάβουν κρατική επιδότηση δόσης δανείου για πρώτη κατοικία.
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε στην αποκάλυψη πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας.
Ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως το νέο πλαίσιο θα αφορά στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, θα λαμβάνει πρόνοια για την προστασία πολιτών που ήταν συνεπείς, αλλά λόγω της κρίσης δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και θα διατηρεί την κουλτούρα πληρωμών.
Τα χαρακτηριστικά
Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τα χαρακτηριστικά του νέου σχήματος θα είναι :
– Στήριξη των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων
– Να βγουν στη «σέντρα» οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αυτοί δηλαδή που μπορούν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν
– Παροχή προστασίας στους πολίτες που ήταν συνεπής αλλά λόγω της κρίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους
– Διατήρηση της κουλτούρας πληρωμών.
Ο ίδιος απηύθυνε ξανά έκκληση στους πολίτες να δείχνουν υπευθυνότητα στην καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων και να διατηρήσουν την κουλτούρα πληρωμών, προσθέτοντας πως «θα βγαίνουν στη σέντρα οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, ήτοι αυτοί που μπορούν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν.
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου
- Μουντιάλ 2026: Θα απονείμει ο Τραμπ το τρόπαιο; Μπορεί, και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν γιουχαΐσματα
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγος του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Voucher παιδικών σταθμών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442