Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ολλανδία : Υπό καθεστώς lockdown ο εορτασμός της Ημέρας του Βασιλιά

Κοροναϊός – Ολλανδία : Υπό καθεστώς lockdown ο εορτασμός της Ημέρας του Βασιλιά

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ κάλεσε όλους τους κατοίκους της Ολλανδίας να μείνουν σήμερα στο σπίτι αντί να βγουν στους δρόμους ντυμένοι στα πορτοκαλί, όπως κάνουν κανονικά κατά τον ετήσιο εορτασμό της Ημέρας του Βασιλιά

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ κάλεσε όλους τους κατοίκους της Ολλανδίας να μείνουν σήμερα στο σπίτι αντί να βγουν στους δρόμους ντυμένοι στα πορτοκαλί, όπως κάνουν κανονικά κατά τον ετήσιο εορτασμό της Ημέρας του Βασιλιά.

«Αυτή θα είναι μια μοναδική Ημέρα του Βασιλιά, και κυρίως επειδή ελπίζω ότι θα είναι η πρώτη και τελευταία Ημέρα του Βασιλιά στο σπίτι. Προσπαθήστε να την περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα» δήλωσε ο βασιλιάς σε τηλεοπτική ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από την κατοικία του.

Η Ημέρα του Βασιλιά προσελκύει κανονικά εκατομμύρια ανθρώπους σε εορταστικές εκδηλώσεις στο Άμστερνταμ και σε όλη την Ολλανδία, ενώ στους δρόμους δημιουργούνται υπαίθριες αγορές και γίνονται συναυλίες.

Φέτος πάντως οι Ολλανδοί είναι αναγκασμένοι να γιορτάσουν στο σπίτι, καθώς όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις έχουν ματαιωθεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια αναζωπύρωση των μολύνσεων από τον κοροναϊό στη χώρα.

«Λυπηρό, αλλά αναπόφευκτο» είπε ο βασιλιάς για την απόφαση να ματαιωθούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις για τα 53α γενέθλιά του.

«Καταλαβαίνω πολύ καλά πως πολλοί ήλπιζαν πως θα μπορούσαν να έχουν τώρα μεγαλύτερη ελευθερία να μετακινούνται, όμως δεν μπορούμε να πούμε στον κοροναϊό τι να κάνει. Πρέπει να επιμείνουμε και μετά τη σημερινή ημέρα».

Χθες, Κυριακή, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού είχε αυξηθεί σε 37.845 στην Ολλανδία, με 4.475 θανάτους.

Την έναρξη της Ημέρας του Βασιλιά κήρυξε η Βασιλική Ορχήστρα Κοντσέρτγκεμπαου, η οποία ένωσε σόλο ερμηνείες των μελών της σε μια ειδική απόδοση του εθνικού ύμνου, προσκαλώντας όλους τους ανθρώπους στην Ολλανδία να συμμετάσχουν από τα μπαλκόνια και τους κήπους τους.

Για να συνεχίσουν το πάρτι στο σπίτι, οι Ολλανδοί μπορούν να συντονιστούν με τα παραδοσιακά μουσικά φεστιβάλ της Ημέρας του Βασιλιά, τα οποία παρουσιάζουν σήμερα ονλάιν εκδοχές τους και προσφέρουν ειδικές εμφανίσεις ολλανδών σταρ της μουσικής που διαπρέπουν διεθνώς, όπως οι DJ Martin Garrix και Tiesto.

Οι υπαίθριες αγορές, στις οποίες οι Ολλανδοί προσπαθούν παραδοσιακά να κερδίσουν λίγα ευρώ καθαρίζοντας τις σοφίτες τους ή επιδεικνύοντας τα μουσικά ταλέντα τους, θα αντικατασταθούν με εκδοχές τους στο ίντερνετ και με μια τηλεοπτική εκπομπή στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024