Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βεΐζης στο MEGA: Δύσκολη η διαχείριση επιδημίας μέσα στους καταυλισμούς

Βεΐζης στο MEGA: Δύσκολη η διαχείριση επιδημίας μέσα στους καταυλισμούς

Φωτιά ξεσπασε σε παραπήγματα όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο, περιμετρικά από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο, το απόγευμα της Κυριακής

Φωτιά ξέσπασε σε παραπήγματα όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο, περιμετρικά από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο, το απόγευμα της Κυριακής.

Το γεγονός αυτό και τις αιτίες που το προκάλεσαν σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιατρός και Διευθυντής Προγραμμάτων των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», Απόστολος Βεΐζης.

Σύμφωνα με τον γιατρό, τα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά είναι υπερπλήρη καθιστώντας τις συνθήκης διαβίωσης των ανθρώπων δύσκολες και ειδικά εν μέσω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.

«Οι άνθρωποι ζουν υπό μεγάλη πίεση και σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα, έχουν δυσκολίες πρόσβασης στο συσσίτιο και άλλες υπηρεσίες, γεγονός που φέρνει ένταση», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως τα μέτρα προστασίας δεν είναι εφικτό να εφαρμοστούν μέσα στα κέντρα, καθώς η κοινωνική απόσταση είναι αδύνατη λόγω υπερπληθυσμού και χρήσης κοινών χώρων. «Αν υπάρξει επιδημία μέσα στους καταυλισμούς, η διαχείριση θα είναι πολύ δύσκολη», σχολίασε. «Πρέπει να γίνει άμεση αποσυμφόρηση», τόνισε ο κ. Βεΐζης.

Στη Λέσβο, στο δικαστήριο οδηγείται 55χρονος, ο οποίος συνελήφθη επειδή πυροβόλησε εναντίον μεταναστών που προσπάθησαν να μπουν σπίτι του. Πρόκειται για το τρίτο φαινόμενο κατοίκου να επιτίθεται σε μετανάστες στο νησί της Λέσβου. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ιστοσελίδας «lesvosnews.gr», Γιάννη Συνάνη, «οι κάτοικοι έχουν πάρει τα όπλα, διότι οι αστυνομικοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024