Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος  Λέκκας, για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν σε Πάργα και Σαντορίνη και πώς αυτές αποκωδικοποιούνται.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα ο αριθμός των σεισμών στην Πάργα δικαιολογείται, αφού τον προηγούμενο μήνα έγινε ο μεγάλος σεισμός των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι σεισμοί εντάσσονται επομένως, στη μετασεισμική ακολουθία, η οποία εξελίσσεται ομαλά.

Όσον αφορά τη Σαντορίνη, ο σεισμός πραγματοποιήθηκε στα νοτιοανατολικά του νησιού. Αυτό σημαίνει πως δε σχετίζεται με το ηφαίστειο και δεν είναι ανησυχητικός ώστε να δώσει μεγάλο σεισμό. Αν ο σεισμός γινόταν μέσα στην Καλντέρα ή στα βορειοδυτικά του νησιού, τότε θα μπορούσε να συνδυαστεί με το ηφαίστειο και θα ήταν ανησυχητικός.

«Με βάση τα παγκόσμια δεδομένα για τη διασπορά της επιδημίας του κοροναϊού, εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή που πρέπει να προσαρμόσουμε το δόγμα αντιμετώπισης κίνδυνων σε δόγμα αντιμετώπισης πολλαπλών κινδύνων», δήλωσε ο κ. Λέκκας και υποστήριξε πως γίνεται σχεδιασμός για μικτή διαχείριση κρίσεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr