Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαγιορκίνης στο MEGA: Μπαίνουμε σε σταθερή πορεία για χαλάρωση των μέτρων

Μαγιορκίνης στο MEGA: Μπαίνουμε σε σταθερή πορεία για χαλάρωση των μέτρων

Στην έκτακτη εκπομπή του MEGA για τον κοροναϊό μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης – κλινικός Ιολόγος, μέλος επιτροπής για την πανδημία, για την πορεία του ιού στη χώρα και τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

Στην έκτακτη εκπομπή του MEGA για τον κοροναϊό μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης – κλινικός Ιολόγος, μέλος επιτροπής για την πανδημία, για την πορεία του ιού στη χώρα και τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

«Την τελευταία εβδομάδα βλέπουμε σταθερά ότι είμαστε κάτω από τα 20 κρούσματα, ανεξάρτητα κρούσματα. Άρα η επιδημία βρίσκεται σε ελεγχόμενη μορφή. Η επόμενη εβδομάδα θα μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε ότι όντως είναι έτσι. Νομίζω μπαίνουμε σε σταθερή πορεία για χαλάρωση των μέτρων» σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Τώρα θα πρέπει να προσέξουμε ακόμη περισσότερο τα ατομικά μέτρα προστασίας. Αρχίζει το πιο δύσκολο κομμάτι που θα είμαστε έξω. Θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε διαφορετικά. Η λογική είναι ότι τώρα που θα βγούμε θα είμαστε προσεκτικοί και μόνοι μας, να είμαστε υπεύθυνοι μέχρι να υπάρξει πλήρης έλεγχος της επιδημίας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν χρειάζονται γάντια. Οι μάσκες για το ευρύ κοινό θα είναι υφασμάτινες και μόνο για κλειστούς χώρους και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι σημαντικό να προσέχουμε όταν την βγάζουμε. Να μην ακουμπάμε μάτια, μύτη, στόμα».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επαναλοίμωξης, επεσήμανε πως είναι πολύ δύσκολο να το εκτιμήσουμε. «Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Εάν έβαζα στοίχημα, θα έλεγα ότι το πιο πιθανό είναι αναζωπύρωση και όχι επαναλοίμωξη. Είναι σπάνιο, αλλά συμβαίνει».

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024