Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη : Τι ισχυρίστηκε στην εισαγγελέα ο παιδοκτόνος

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη : Τι ισχυρίστηκε στην εισαγγελέα ο παιδοκτόνος

Ο 63χρονος παιδοκτόνος από τη Θεσσαλονίκη φέρεται να είπε πως προέβη στην πράξη εν βρασμώ ψυχής καθώς η κατάσταση στο σπίτι με τους συνεχείς καβγάδες είχε φτάσει στο απροχώρητο.

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο 63χρονος που πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε τον 32χρονο γιο του το απόγευμα της Κυριακής στην Πυλαία, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Κατά τη μετάβαση του στα δικαστήρια ο κατηγορούμενος φορούσε μάσκα και αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις.

Τι δήλωσε ο παιδοκτόνος στην εισαγγελέα

Η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», με δόλο και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ στη συνέχεια τον παρέπεμψε σε ανακριτή.Ο 63χρόνος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

«Με χτύπησε . Έφαγα πολλές… Θόλωσα! Δεν θυμάμαι ποσές φορές τον πυροβόλησα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 63χρονος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα GRTimes.

Η ιστορία πίσω από την παιδοκτονία

Το 32χρονο θύμα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα λόγω χρόνιας χρήσης ναρκωτικών, αν και δεν ήταν σεσημασμένος. Είχε ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικες κλινικές, ενώ συχνά ξεσπούσε δέρνοντας τους γονείς του σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων.

Το τελευταίο επεισόδιο σημειώθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής. Αρχικά, ο 32χρονος επιτέθηκε και χτύπησε με αντικείμενο τη μητέρα του, η οποία φαίνεται να υπέστη μώλωπες.

Στη συνέχεια, εκείνη επικοινώνησε με τον σύζυγό της που έφτασε οργισμένος στο σπίτι, όπου ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση με τον γιο, ενώ ο νεαρός φέρεται να χτύπησε τον πατέρα του.

«Θολωμένος», όπως δήλωσε προανακριτικά στους αστυνομικούς, ο κατηγορούμενος πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί τον γιο του, τραυματίζοντάς τον αρχικά στο χέρι και στην πλάτη.

Γείτονας της οικογένειας επιχείρησε να τον αποτρέψει, αλλά ο 63χρονος γέμισε ξανά την καραμπίνα και έβαλε εκ νέου κατά του γιού του. Μία από τις συνολικά έξι σφαίρες τον βρήκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο από τον προηγούμενο ξυλοδαρμό ο συνταξιούχος, ο οποίος αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα, παραδόθηκε στους αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο.

Το βράδυ της Κυριακής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Στο πλευρό του η οικογένειά του

Στο πλευρό του κατηγορούμενου βρίσκονται η κόρη και άλλα συγγενικά του πρόσωπα που φέρονται ότι δικαιολογούν την πράξη του, όπως κατέθεσαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, αναφέροντας αλλεπάλληλα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού. Στην μεζονέτα της οικογένειας διέμενε και η κόρη με τον σύζυγό της και το παιδί τους αλλά απουσίαζαν την ώρα του συμβάντος.

«Σαφώς και έχει μετανιώσει μακάρι να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, ήταν το παιδί του», ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 63χρονου φερόμενου παιδοκτόνου, Νίκος Βαλεργάκης.

Ο κ. Βαλεργάκης ανέφερε στο voria.gr πως ο 63χρονος φέρεται να είπε πως προέβη στην πράξη εν βρασμώ ψυχής καθώς η κατάσταση στο σπίτι με τους συνεχείς καβγάδες είχε φτάσει στο απροχώρητο.

Οι καβγάδες στην οικογένεια, όπως τονίζουν μάρτυρες ήταν σύνηθες φαινόμενο στην οικογένεια ενώ το χέρι του πατέρα φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να όπλισε η βίαιη συμπεριφορά του γιου απέναντι στους γονείς του. «Είχε φτάσει στο απροχώρητο» σημειώνουν οι μάρτυρες.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024