Κόντε: Το Ταμείο Ανάκαμψης να εγγυηθεί ίσες ευκαιρίες σε όλες τις χώρες της ΕΕ
Το Ταμείο αυτό θα πρέπει να έχει ουσιαστική οικονομική ισχύ και είναι ανάγκη να λειτουργήσει αμέσως, χάρη σε ένα σύστημα εγγυήσεων, αναφέρει ο Τζουζέπε Κόντε.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να εγγυηθεί ίσες ευκαιρίες σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ για την πραγματική ανάκαμψη των οικονομιών τους.
«Η προσέγγισή μου είναι ρεαλιστική και ξέρω ότι πρέπει να εργαστούμε σε μια σειρά επιπέδων. Το Ταμείο αυτό θα πρέπει να έχει ουσιαστική οικονομική ισχύ και είναι ανάγκη να λειτουργήσει αμέσως, χάρη σε ένα σύστημα εγγυήσεων», πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώθηκε μεγάλη επιτυχία από τη στιγμή όλες οι χώρες δέχθηκαν μια καινούρια λύση, «η οποία έμοιαζε αδιανόητη, ακόμη και μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες».
Σε σχέση με την ενδεχόμενη χρήση της χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την αντιμετώπιση μέρους της υγειονομικής κρίσης, ο Κόντε δήλωσε ότι «η χώρα του θα αποφασίσει όταν θα έχει στα χέρια της όλα τα αναλυτικά στοιχεία, αλλά, «όπως έχει ήδη πει, η τελευταία λέξη ανήκει στο κοινοβούλιο».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε παράλληλα ότι η χώρα του πρέπει να επωφεληθεί των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για να προγραμματίσει μια αποφασιστική επανεκκίνηση της οικονομίας της, με λιγότερη γραφειοκρατία.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις διεθνείς συμμαχίες της Ιταλίας, ο Τζουζέπε Κόντε εξήγησε ότι «βοήθησε σίγουρα η αλληλεγγύη της Ευρώπης, χωρών μελών της, της Κίνας, της Ρωσίας αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών», αλλά «η συνολική εξωτερική πολιτική της Ιταλίας δεν αλλάζει, διότι αυτό δεν μπορεί να εξαρτηθεί φυσικά από τις προσωρινές συνθήκες που δημιουργούνται απ’ την πανδημία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ενοικίαση ακινήτων – Πότε ο ιδιοκτήτης δικαιούται αποζημίωση για φθορές – Πώς μπορεί να τη διεκδικήσει
- Η Παρί Σεν Ζερμέν εξετάζει την απόκτηση του Φεράν Τόρες
- Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις της εφορίας για ληξιπρόθεσμα χρέη – Πότε χάνεται η ρύθμιση
- Καύσωνας στη Γαλλία: 37 διαμερίσματα σε «κόκκινη επιφυλακή» – Ο πύργος του Άιφελ και μουσεία κλείνουν νωρίς
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442