Στην έκτακτη εκπομπή του MEGA για τον κοροναϊό μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης – κλινικός Ιολόγος, μέλος επιτροπής για την πανδημία, για την πορεία του ιού στη χώρα και τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

«Την τελευταία εβδομάδα βλέπουμε σταθερά ότι είμαστε κάτω από τα 20 κρούσματα, ανεξάρτητα κρούσματα. Άρα η επιδημία βρίσκεται σε ελεγχόμενη μορφή. Η επόμενη εβδομάδα θα μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε ότι όντως είναι έτσι. Νομίζω μπαίνουμε σε σταθερή πορεία για χαλάρωση των μέτρων» σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Τώρα θα πρέπει να προσέξουμε ακόμη περισσότερο τα ατομικά μέτρα προστασίας. Αρχίζει το πιο δύσκολο κομμάτι που θα είμαστε έξω. Θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε διαφορετικά. Η λογική είναι ότι τώρα που θα βγούμε θα είμαστε προσεκτικοί και μόνοι μας, να είμαστε υπεύθυνοι μέχρι να υπάρξει πλήρης έλεγχος της επιδημίας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν χρειάζονται γάντια. Οι μάσκες για το ευρύ κοινό θα είναι υφασμάτινες και μόνο για κλειστούς χώρους και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι σημαντικό να προσέχουμε όταν την βγάζουμε. Να μην ακουμπάμε μάτια, μύτη, στόμα».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επαναλοίμωξης, επεσήμανε πως είναι πολύ δύσκολο να το εκτιμήσουμε. «Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Εάν έβαζα στοίχημα, θα έλεγα ότι το πιο πιθανό είναι αναζωπύρωση και όχι επαναλοίμωξη. Είναι σπάνιο, αλλά συμβαίνει».