Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απατεώνας που πουλά χλωρίνη ως θεραπεία είχε στείλει επιστολή στον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα

Απατεώνας που πουλά χλωρίνη ως θεραπεία είχε στείλει επιστολή στον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα

Νέες πληροφορίες προσφέρουν μια πιθανή εξήγηση για τις εξωφρενικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ

Επιστολή στον Ντόναλντ Τραμπ είχε απευθύνει την εβδομάδα που μας πέρασε ο επικεφαλής ομάδας που πουλά χλωρίνη ως “θαυματουργή θεραπεία” για τον κοροναϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Στην επιστολή του, ο Μαρκ Γκρένον ανέφερε στον Τραμπ ότι το διοξείδιο του χλωρίου – ένα είδος ισχυρής χλωρίνης που χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές διαδικασίες όπως η επεξεργασία υφασμάτων, και η κατάποση του οποίου μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο – είναι “μια εξαιρετική αποτοξίνωση, καθώς μπορεί να σκοτώσει το 99% των παθογόνων στον οργανισμό μας”. Επιπλέον πρόσθετε ότι “μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να ξεφορτωθεί τον κοροναϊό”.

Λίγες μέρες μετά την αποστολή του γράμματος του Γκρένον ο Τραμπ μίλησε κατά την ημερήσια ενημέρωση για την πανδημία προωθώντας την ιδέα ότι τα απολυμαντικά θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως θεραπεία από τον ιό. Προς έκπληξη των ειδικών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι τα απολυμαντικά “εξοντώνουν τον ιό σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό!”

Στη συνέχεια ανέφερε: “Και υπάρχει τρόπος που μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, με ένεση ή σχεδόν έναν καθαρισμό; Θα με ενδιέφερε να το τσεκάρουμε αυτό.”

Ο Τραμπ δεν ανέφερε από πού προήλθε αυτή η εξωφρενική ιδέα και η πηγή της παραμένει άγνωστη. Όμως σύμφωνα με πηγές του Guatdian ομάδες που υποστηρίζουν τη χρήση βιομηχανικής χλωρίνης ως θεραπεία έχουν έρθει σε άμεση επαφή με τον Λευκό Οίκο τις τελευταίες μέρες.

Ποιος είναι ο Μαρκ Γκρένον

Ο Γκρένον αυτοχαρακτηρίζεται “αρχιεπίσκοπος” του Genesis II, μιας ομάδας με έδρα τη Φλόριντα που ισχυρίζεται ότι λειτουργεί ως εκκλησία, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό και διανομέα χλωρίνης ως “θαυματουργής θεραπείας” στις ΗΠΑ. Προωθεί τα χημικά του με την ονομασία MMS, από τη φράση “miracle mineral solution” (θαυματουργή θεραπεία ορυκτών) και ισχυρίζεται ψευδώς ότι το προϊόν του είναι ικανό να θεραπεύσει το 99% όλων των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, της ελονοσίας, του HIV/AIDS αλλά και του αυτισμού.

Από την αρχή της πανδημίας, το Genesis II προωθεί το MMS ως θεραπεία του κοροναϊού. Συμβουλεύει τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών, να αναμείξουν τρεις με έξι σταγόνες χλωρίνης σε νερό και να το πιουν.

Τι ανέφερε στην εκπομπή του

Στην εβδομαδιαία εκπομπή του, η οποία αναρτάται στο διαδίκτυο κάθε Κυριακή, ο Γκρένον διάβασε την επιστολή που έστειλε στον Τραμπ. Κατά τα λεγόμενά του ξεκινούσε με τη φράση: “Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, σας εκλιπαρώ να διαβάσετε αυτό το γράμμα και να αναλάβετε δράση”.

Ο Γκρένον δήλωσε επιπλέον ότι τριάντα υποστηρικτές του έχουν γράψει επίσης στον Τραμπ στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ζητώντας του να αναλάβει δράση προστατεύοντας το Genesis II στις δραστηριότητες εμπορίας χλωρίνης με… θαυματουργές ιδιότητες.

Την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την αναφορά του Τραμπ στην κατάποση απολυμαντικών, ο Γκρένον προχώρησε ακόμη περισσότερο με ανάρτησή του στο Facebook. Εκεί ισχυρίστηκε ότι το MMS έχει αποσταλεί στον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Ο Τραμπ έχει παραλάβει το MMS και όλες τις πληροφορίες!!! Τα πράγματα προχωρούν! Ο Κύριος ας βοηθήσει και τους υπόλοιπους να δουν την αλήθεια!»

Ττο ξέσπασμα του Τραμπ για την πιθανή αξία μιας “ένεσης απολυμαντικών στους πνεύμονες ασθενών κοροναϊού” ήρθε μόλις μερικές μέρες μετά την επιστολή του Γκρένον.

Η «εκκλησία» είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές των ΗΠΑ

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απέκτησε εισαγγελική εντολή που απαγορεύει στο Genesis II την πώληση αυτού που αναφέρει ως “μη αποδεδειγμένη και πιθανώς επιβλαβή θεραπεία για την Covid-19”. Το FDA έχει επίσης ζητήσει από την οπαδό του Genesis II, Kerri Rivera να απομακρύνει από την ιστοσελίδα της τους ισχυρισμούς ότι το MMS τη θεράπευσε από τον κοροναϊό.

Τον περασμένο Αύγουστο το FDA είχε εκδώσει έντονη προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες, αποτρέποντάς τους από τη χρήση του MMS, αναφέροντας ότι πρόκειται για “επικίνδυνη χλωρίνη, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες παρενέργειες”. Η πόση του MMS μπορεί να προκαλέσει ναυτία, διάρροια και σοβαρή αφυδάτωση, οδηγώντας στο θάνατο, αναφέρει η υπηρεσία.

Ο Guardian ήρθε σε επαφή με το Λευκό Οίκο ρωτώντας αν η επιστολή του Γκρένον επηρέασε τον Τραμπ, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει επίσημη απάντηση.

Και άλλοι υποστηρικτές του MMS σε επαφή με τον Τραμπ

Άλλος ένας υποστηρικτής της χλωρίνης ως μαγικής θεραπείας, ο οποίος έχει προσπαθήσει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Τραπ είναι ο Άλαν Κιζ. Πρόκειται για έναν πρώην σύμβουλο του Ντόναλντ Ρέιγκαν, ο οποίος είχε επιδιώξει ανεπιτυχώς να εκλεγεί ως γερουσιαστής – και ακόμη και ως υποψήφιος πρόεδρος – με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Κιζ έχει παρουσιάσει τα προϊόντα του Genesis II ως θαυματουργή θεραπεία στην συντηρητική τηλεοπτική εκπομπή του με τίτλο Let’s Talk America.

Δεν είναι γνωστό αν ο Κιζ έχει συζητήσει με τον Τραμπ για το MMS. Όμως είναι αλήθεια πως οι δύο άνδρες έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Όχι μόνο είναι και οι δύο μέλη του Ρεπουμπικανικού κόμματος, αλλά και οι δύο ήταν υποστηρικτές της θεωρίας συνωμοσίας που ήθελε τον Μπαράκ Ομπάμα να έχει γεννηθεί εκτός των ΗΠΑ.

Στο ίδιο κανάλι με τον Κιζ εμφανίζεται και ο Μπομπ Σίσσον, ο οποίος έχει επίσης διαφημίσει τη χλωρίνη του Genesis II. Σε μια από τις εκπομπές του, είχε σηκώσει ψηλά δύο μπουκάλια MMS και είχε πει:

“Θα συναντήσω τον Τραμπ, είναι ζήτημα χρόνου. Ο πρόεδρος Τραμπ θα μας καλέσει όταν μάθει για αυτό το προϊόν”.

Νωρίτερα σήμερα ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι τα σχόλιά του περί χλωρίνης ήταν “σαρκαστικά”, όμως δεν είχε κάποιο στοιχείο για να στηρίξει αυτή την άποψη. Αντιθέτως, η ανακοίνωσή του φάνηκε απολύτως ειλικρινής, σοκάροντας επιστήμονες, γιατρούς και δημοσιογράφους.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024