Η Χρυσούλα Διαβάτη μίλησε στο «Secret» για τον γνωστό λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, την επιστροφή των «Δύο ξένων», ενώ εξήγησε γιατί διαφωνεί με την τακτική οι θεατρικές παραστάσεις να παίζονται στην τηλεόραση ή στο Διαδίκτυο.

Η άποψη της για τον Σωτήρη Τσιόδρα

«Πολύ καλός επιστήμονας. Καλά κάνει η κυβέρνηση και τον ακούει. Και αυτό ήταν το μυστικό, αυτό ήταν το έξυπνο της κυβέρνησης, ότι άκουσε ανθρώπους σοφούς και σωστούς».

Η επιτυχία των «Δύο Ξένων»

«Τότε γινόταν χαμός. Και τώρα ακόμα έχουμε φανς από τους “Δύο ξένους”. Μικρά παιδιά το βλέπουν τώρα. Το σίριαλ αυτό άφησε ιστορία και εποχή και ο λόγος είναι ότι είναι ένα διαχρονικό σίριαλ, δεν ανήκει σε μια εποχή, και ο λόγος του Ρήγα ήταν διαχρονικός, γι’ αυτό και θα μείνει κλασικό. Και οι ηθοποιοί ήταν πολύ σωστοί στους ρόλους τους. Ηταν πάρα πολύ όμορφο»,εξηγεί η Χρυσούλα Διαβάτη

«Αυτό είναι λάθος για μένα»

Όσο για τις θεατρικές παραστάσεις που παίζονται στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο αυτή την περίοδο: «Όταν μια παράσταση μεταφέρεται στην τηλεόραση ή στο Διαδίκτυο, πάντα χάνει και από ήχο και από διάφορα – δεν γίνεται να είναι το ίδιο. Το θέατρο είναι κάτι ζωντανό. Ο θεατής επιλέγει τι θα δει πάνω στη σκηνή. Στην τηλεόραση του επιβάλλεις εσύ τι θα δει. Δεν μπορεί να δει τη γενική εικόνα. Καμία σχέση. Το θέατρο είναι ένας αέρας, είναι εκείνη τη στιγμή που παίζεται. Καταστρέφονται έτσι οι καλές δουλειές όταν τις μεταφέρουν στην τηλεόραση ή στο Διαδίκτυο. Άλλωστε οι τεχνολογίες είναι για άλλους σκοπούς, δεν είναι για το θέατρο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr