Με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Κράνη, και το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Πάνο Αλεξανδρή, επικοινώνησε τηλεφωνικώς ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), Χριστόφορος Σεβαστίδης, και εξέφρασε τη διαφωνία του αφενός για την παράταση του δικαστικού έτους και αφετέρου για το σχεδιασμό ανακατανομής 22 θέσεων στις Εισαγγελίες Εφετών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Σεβαστίδης επανέλαβε με παράθεση αριθμητικών δεδομένων ότι «η περίοδος των κατ’ ευφημισμόν δικαστικών διακοπών είναι η πιο παραγωγική περίοδος για έναν δικαστή και έναν εισαγγελέα, καθώς ο ρυθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων είναι τουλάχιστον ίδιος με αυτόν του υπόλοιπου έτους».

Παράλληλα, ο κ. Σεβαστίδης ανέφερε ότι «και κατά την διάρκεια των δικαστικών διακοπών τα Δικαστήρια και οι Εισαγγελίες είναι ανοιχτές και οι δικαστικοί λειτουργοί εργάζονται στα τμήματα διακοπών», όπως και ότι «η μείωση των δικαστικών διακοπών έστω και για 15 ημέρες θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα, καθώς θα έχει ως αναπόδραστη συνέπεια την αύξηση της δικαστικής ύλης και την επιβράδυνση στην έκδοση των αποφάσεων».

Αναφορικά με το σχεδιασμό για ανακατανομή των 22 θέσεων στις Εισαγγελίες Εφετών, ο πρόεδρος της ΕΔΕ επισήμανε ότι «θα αποτελέσει την θρυαλλίδα πολύ αρνητικών εξελίξεων με την αποδυνάμωση ενός βαθμού που σηκώνει το κύριο βάρος στην επεξεργασία και εκδίκαση των δικογραφιών και την ενίσχυση ενός βαθμού που έχει, εκτός από τα δικαστικά, ιδίως διοικητικά καθήκοντα» και προσέθεσε ότι «με την υιοθέτηση και ψήφιση τέτοιας διάταξης θεωρείται δεδομένη η ακόμα μεγαλύτερη επιβράδυνση στην απονομή της ποινικής Δικαιοσύνης και η μέχρις εξαντλήσεως υπηρεσιακή απασχόληση των Αντεισαγγελέων Εφετών».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr