Ευκαιρία για αλλαγές στην πολιτική του θεώρηση αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κρίση της πανδημίας του κοροναοϊού.
Μια από τις βασικές αυτές αλλαγές είναι το πως αντιμετωπίζει πλέον το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο τον έβγαλε παλικάρι με την πανδημία.
Γνωρίζω εξ εγκύρων πηγών, διότι προφανώς το αναφέρει σε πρώτη ευκαιρία ο ίδιος, ότι ο πρόεδρος Κυριάκος με τη λήξη του συναγερμού για τον κοροναϊό θα επιβλέψει ο ίδιος τις δομικές αλλαγές που θα επιφέρει στο ΕΣΥ με στόχο την περαιτέρω αναβάθμισή του, σε τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά κυρίως την ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό.
Κατά τις πηγές μου, ο πρόεδρος Κυριάκος φέρεται ότι έχει εγκαταλείψει τις σκέψεις που αρχικά, πριν γίνει Πρωθυπουργός, είχε για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση τομέων της δημόσιας υγείας ή ακόμη και για τη δημιουργία νοσοκομείων ΣΔΙΤ με ιδιώτες επενδυτές και το κράτος.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής