Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πετρέλαιο : Βαρίδι το αμερικανικό αργό και για το μπρεντ

Πετρέλαιο : Βαρίδι το αμερικανικό αργό και για το μπρεντ

Στα μέσα της εβδομάδας στις ΗΠΑ το αμερικανικό αργό (WTI) για παράδοση Μαΐου βούλιαξε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1946

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται πλέον η αγορά πετρελαίου για την πορεία των τιμών μετά το πρόσφατο ιστορικό κραχ. Οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ (Brent) έφτασαν να υποχωρούν έως τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 ετών, μετά τη χωρίς προηγούμενο βουτιά του αμερικανικού αργού (West Texas Intermediate-WTI). Το μπρεντ κινήθηκε στα τέλη της εβδομάδας σε επίπεδα άνω των 20 δολαρίων, ενώ το αμερικανικό αργό σε επίπεδα πάνω από 15 δολάρια το βαρέλι.

Είναι ενδεικτικό ότι στα μέσα της εβδομάδας στις ΗΠΑ το αμερικανικό αργό (WTI) για παράδοση Μαΐου βούλιαξε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1946. Οι τιμές για τα συμβόλαια αυτά όχι μόνο μηδενίστηκαν, αλλά έφτασαν στα πρωτοφανή επίπεδα όλων των εποχών των μείον 37 δολαρίων, με τους παραγωγούς να πληρώνουν ουσιαστικά τους αγοραστές για να πάρουν το πετρέλαιό τους. Η διαπραγμάτευση για τα συμβόλαια παράδοσης του Μαΐου του αμερικανικού αργού ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κερδισμένοι και χαμένοι στην Ελλάδα από το κραχ στο πετρέλαιο

Ανάλυση: Η πανδημία, η παγκόσμια ύφεση και η κατάρρευση του μαύρου χρυσού

Μετά τον μηδενισμό των τιμών του αμερικανικού αργού για παράδοση τον Μάιο, στη συνέχεια υποχώρηση σημείωσαν οι τιμές του WTI για παράδοση τον Ιούνιο που έφτασαν μέχρι τα 11,5 δολάρια το βαρέλι. Η πτώση αυτή στο αμερικανικό αργό δεν άργησε να επηρεάσει και τις τιμές του μπρεντ. Αυτές υποχώρησαν ακόμη και στα 16 δολάρια το βαρέλι που ήταν τα χαμηλότερα επίπεδα τα οποία είχαν καταγραφεί από το 1999, προκαλώντας νέα αναστάτωση στην αγορά. Οι αμέσως επόμενες ημέρες θα είναι σημαντικές για τη διαμόρφωση της γενικότερης τάσης στις τιμές. Οι αγορές παρουσιάζουν ήδη σημάδια έντονης νευρικότητας λόγω της πανδημίας, αλλά περιμένουν και το παραμικρό καλό νέο ύστερα από εβδομάδες πιέσεων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024