«Πολύ μικρό» για το ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή. Ενώ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε για «κρεσέντο εχθροπάθειας» του κ. Τσίπρα.

Ο Τσίπρας προκαλεί θλίψη

«Η σημερινή εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη Βουλή μόνο θλίψη προκαλεί» σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε:

«Σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία που η Ελλάδα, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη πανδημία, είναι κρίμα να είναι τόσο μικρός ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «με φρασεολογία που δεν αρμόζει στη Βουλή, ούτε στο θεσμικό του ρόλο, ο κ. Τσίπρας προσβάλλει ευθέως τον Ελληνικό λαό και υπενθυμίζει σε όλους τους Έλληνες ότι ακόμη και το κοστούμι του αρχηγού της αντιπολίτευσης του πέφτει μεγάλο»

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφερόμενος στις φράσεις που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του όπως «ρεζίλι των σκυλιών», «να τα οικονομήσουν μερικοί κολλητοί» σχετικά με τα voucher κατάρτισης των επιστημόνων χρέωσε ρητορική εχθροπάθειας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης ο κ. Γεραπετριτης ανέφερε ότι υπήρξε αστοχία και γι’ αυτό ακυρώθηκε από την κυβέρνηση. Μάλιστα πίστωσε αυτή την ακύρωση τόσο στην κοινωνία που αντέδρασε αλλά και στην αντιπολίτευση.

Εμφανίζεται τιμητής

«Εμφανίζεται τιμητής ο κ.Τσιπρας, γιατί δεν δούλεψε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης. Από όλο το πακέτο μέτρων για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας όπως η απαγόρευση απολύσεων που καμιά χώρα δεν τόλμησε να πάρει, ο κ. Τσίπρας λέει ότι απέτυχε το σύστημα της τηλεκατάρτισης» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.
Παραδέχτηκε ωστόσο ότι «υπήρξε πράγματι αστοχία».

«Διαπιστώσαμε στην πορεία και αυτό πρέπει να το πιστωθεί η κοινωνία και η αξιωματική αντιπολίτευση ότι το πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα που εμείς θα επιθυμούσαμε και βεβαίως στην ποιότητα του υψηλού επιστημονικού προσωπικού της χώρας. Όταν το διαπιστώσαμε προχωρήσαμε στην άμεση κατάργηση του προγράμματος.

Εμείς δεν έχουμε κλειστά τα αυτιά μας στην κοινωνία ακούμε και μπορούμε να αλλάξουμε άποψη. Εκείνοι που δεν αλλάζουν άποψη δεν προοδεύουν, εμείς το ακούσαμε το καταργήσαμε αποκαθιστούμε την κατάσταση» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Νέο πλαίσιο για την κατάρτιση

Ο υπουργός επικρατείας ανέφερε ακόμη ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή νέο πλαίσιο για την κατάρτιση.

«Δηλώνουμε σήμερα ότι θα υπάρξει συνολική αναμόρφωση του πλαισίου επί τη βάσει του οποίου γίνεται η κατάρτιση στην Ελλάδα ένα πεδίο στο οποίο έχουν διατυπωθεί πολύ μεγάλες ενστάσεις και θα δούμε κάποια στιγμή αν έχουν αυτές οι ενστάσεις.

Εμείς αναλαμβάνουμε το τίμημα να καταργήσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίς να θιγούν οι ωφελούμενοι και από την άλλη πλευρά δεσμευόμαστε στη Βουλή ότι θα φέρουμε νέο πλαίσιο το οποίο θα είναι υγιές έτσι ώστε η κατάρτιση να καταστεί γνήσιο όχημα επιμόρφωσης για την δια βίου εκπαίδευση» κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr