
Η Ελβετία ξεκινά έρευνα για την ανοσία στον κοροναϊό
Στόχος της έρευνας είναι η συλλογή «αξιόπιστων δεδομένων για τον αριθμό των φορέων αντισωμάτων»
Ελβετοί ερευνητές άρχισαν να συγκεντρώνουν δείγματα αίματος και να ζητούν από πολίτες να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια με στόχο να καθορίσουν το ποσοστό του πληθυσμού που φέρει αντισώματα του νέου κοροναϊού και το επίπεδο της ανοσίας, έγινε σήμερα γνωστό.
Η έρευνα με τίτλο “Corona Immunitas”, που διενεργεί η Σχολή Δημόσιας Υγείας SSPH+, θα «διεξαχθεί σε εθνικό επίπεδο» με στόχο «τη συλλογή επιδημιολογικών δεδομένων για την ανοσία» στον νέο κοροναϊό, διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του προγράμματος.
Με χρονοδιάγραμμα έξι μηνών, το πρόγραμμα θα παράσχει «αξιόπιστα δεδομένα για τον αριθμό των φορέων αντισωμάτων εναντίον του SARS-CoV-2 σε διαφορετικές περιοχές και σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως και στο εύρος και τη διάρκεια της ανοσίας» έναντι του νέου κορονοϊού.
Τα δεδομένα θα παράσχουν, επίσης, πληροφορίες «σχετικά με την πιθανότητα να προσβληθεί κανείς εκ νέου» από τον ιό.
Η νόσος Covid-19 έχει σκοτώσει ήδη 1.300 ανθρώπους στην Ελβετία, που καταμετρά 28.500 επιβεβαιωμένα κρόυσματα.
- ΗΠΑ: 2 εκτελέσεις θανατοποινιτών σε Φλόριντα και Τέξας – Ο ένας περίμενε σχεδόν 50 χρόνια τη θανάτωσή του
- ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το βίντεο των αρχών με την ένοπλη επίθεση στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
- ΑΠΘ: Επίθεση κατά του αντιπρύτανη Μιχαηλίδη καταγγέλλουν οι πρυτανικές αρχές
- Βενεζουέλα: Προσγειώθηκε στο Καράκας η πρώτη απευθείας εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ τα τελευταία 7 χρόνια
- Ιταλία: Επιβάτιδα γέννησε σε πτήση από το Ντακάρ προς τη Ρώμη
- Γάζα: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «καταδικάζει» τον Global Sumud Flotilla

