Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν υπάρχει απόκρυψη κρουσμάτων κοροναϊού» - Η απάντηση για το Γενικό Κρατικό Νίκαιας

«Δεν υπάρχει απόκρυψη κρουσμάτων κοροναϊού» – Η απάντηση για το Γενικό Κρατικό Νίκαιας

«Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει περίπτωση απόκρυψης κρουσμάτων ή περιστατικών» διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ερωτηθείς για την εισαγγελική έρευνα για το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Τη διαβεβαίωση περί μη δυνατότητας απόκρυψης κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα, έδωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει περίπτωση απόκρυψης κρουσμάτων ή περιστατικών» διαμήνυσε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για την εισαγγελική έρευνα για το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Κι αυτό, εξήγησε ο υφυπουργός, διότι οι εξετάσεις διεξάγονται εκτός νοσοκομείου, σε ειδικά εργαστήρια, τα οποία ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν δύο κρούσματα ανάμεσα στους γιατρούς του νοσοκομείου. «Έχουν καταγραφεί και ανακοινωθεί και τα δύο» σημείωσε, διαβεβαιώνοντας ότι «ακολουθήσαμε όλα τα πρωτόκολλα».

«Εξετάστηκαν 70 επαφές των δύο κρουσμάτων και όλες βγήκαν αρνητικές» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, δε, πως 15 άτομα, στενές επαφές των γιατρών «παρότι ήταν αρνητικοί και ασυμπτωματικοί, μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών και ήδη 4 εξ αυτών έχουν ήδη βγει από την καραντίνα».

ΠΟΕΔΗΝ: Υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στο Κρατικό Νίκαιας

Από την πλευρά του πρόεδρος της της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννακός, έκανε λόγο για μεγάλη καθυστέρηση στην λήψη των απαραίτητων μέτρων στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Γιαννάκος υποστήριξε πως «την Δευτέρα του Πάσχα ενημερωθήκαμε από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Νίκαιας, ότι την Μ. Πέμπτη ένας ειδικευόμενος γιατρός της β’ παθολογικής του νοσοκομείου, βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό και μάλιστα φαίνεται πως είναι επαφή όχι από το νοσοκομείο της Νίκαιας αλλά από το Αττικό».

Όπως είπε «έχουμε ζητήσει οι κλινικές να κλείνουν αμέσως για απολύμανση. Αλλά καθυστέρησε πολύ να κλείσει η κλινική. Από την Μ. Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα η κλινική λειτουργούσε και την Τρίτη του Πάσχα ένας ακόμα γιατρός βρέθηκε θετικός στον ιό».

«Υπάρχει ανησυχία στους εργαζόμενους γιατί δούλευαν κανονικά μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα χωρίς να έχουν ενημερωθεί» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως εργαστηριακός έλεγχος στο προσωπικό έγινε μετά τη Δευτέρα του Πάσχα και δεν εφαρμόστηκε η καραντίνα.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024