Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Άκυρο» στη μαζική μεταφορά 1.500 προσφύγων από τη Μόρια

«Άκυρο» στη μαζική μεταφορά 1.500 προσφύγων από τη Μόρια

Η μεταφορά που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο ακυρώνεται για λόγους τήρησης των πρωτοκόλλων ασφάλειας για τον κοροναϊό.

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για το Σάββατο μεταφορά 1.500 ευάλωτων προσφύγων και μεταναστών από το ΚΥΤ της Μόριας σε ξενοδοχεία της ενδοχώρας.

Η μεταφορά μπήκε στον «πάγο» από το υπουργείο Μετανάστευσης και τον ΕΟΔΥ, λόγω των πρωτοκόλλων ασφαλείας που είναι απαραίτητο να ισχύσουν για την αποφυγή μετάδοσης του κοροναϊού. Σημειώνεται βέβαια ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στη Μόρια.

Για τον ίδιο λόγο, ακυρώνεται και η προγραμματισμένη επίσκεψη του Νότη Μηταράκη το Σάββατο στη Μυτιλήνη.

Τμηματικά η μεταφορά σε μικρές ομάδες

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία είχε κάνει την επιλογή των προσφύγων που θα μεταφέρονταν και είχε διαθέσει τη σχετική λίστα στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενημερώθηκε την Πέμπτη πως η επιχείρηση του Σαββάτου δεν θα πραγματοποιηθεί, αλλά οι μεταφορές θα γίνουν τμηματικά, σε μικρές ομάδες, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι πρόσφυγες που θα μετακινούνται σε μικρές ομάδες σε ξενοδοχεία θα τίθενται σε 14ήμερη καραντίνα μέσα σ’ αυτά, προκειμένου να διασφαλιστεί η μη μετάδοση του ιού σε τοπικές κοινωνίες.

Καταργείται το 2020 το πρόγραμμα μίσθωσης ξενοδοχείων

Την κατάργηση του προγράμματος φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία εντός του 2020 προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης σε χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, σήμερα χρησιμοποιούνται 55 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, όπου διαμένουν 5.800 ωφελούμενοι. «Θα χρειαστούμε προσωρινά μέχρι το Σεπτέμβριο να προσθέσουμε κάποια κρεβάτια, για να αποφύγουμε προβλήματα δημόσιας υγείας στις δομές των νησιών», είπε.

«Από εκεί και πέρα, στόχος του υπουργείου είναι, μέσα στο 2020 να καταργήσουμε τις μισθώσεις αυτών των 55 δομών» πρόσθεσε.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024