Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Προς εργασιακές ανατροπές μετά το lockdown;

Βρετανία : Προς εργασιακές ανατροπές μετά το lockdown;

Σύμφωνα με το βρετανικό τύπο, σχεδιάζεται η εργασία να ξεκινά σε διαφορετικές ώρες αλλά και να θεσπιστούν, εργάσιμες ημέρες το Σαββατοκύριακο αντί για την τυπική εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Οι Βρετανοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν να δουλεύουν στις 1 μ.μ. ή να πάνε στο γραφείο τα Σαββατοκύριακα για να αποφύγουν το συνωστισμό στις ώρες αιχμής όταν τελικά αρχίσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με αυτά, η Downing Street θα ζητήσει από τις επιχειρήσεις να εισαγάγουν κλιμακωτά ωράρια, για τους υπαλλήλους τους προκειμένου να μειώσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του κοροναϊού.

Μία εκδοχή είναι  να οριστεί η πρωινή μετακίνηση να γίνεται σε τρεις διαφορετικές ζώνες, με τους εργαζόμενους να ξεκινούν την εργασία τους στις 7.00 πμ, στις 10.00 πμ και στη 1.00 μ.μ.

Οι εργοδότες θα μπορούσαν επίσης να θεσπίσουν, εργάσιμες ημέρες το Σαββατοκύριακο ή να δουν άλλες εναλλακτικές αντί για την τυπική εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή, σύμφωνα με το βρετανικό τύπο.

Κυβερνητική πηγή είπε στη Sun, ότι πρέπει γρήγορα να ξεκινήσει η οικονομική δραστηριότητα :

«Πρέπει να ξαναγυρίσουν οι τροχοί της οικονομίας σύντομα αλλιώς  δεν θα απομείνουν και  πολλά. Ωστόσο η ζωή και η εργασία μετά την άρση του lockdown, θα είναι πολύ διαφορετικά από πριν, είτε πρόκειται για κλιμακωτές ώρες έναρξης της βάρδιας είτε για εργασία κάθε δεύτερη μέρα».

Πηγή: Mirror, The Sun

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024